Нововолинських рибалок попередили про небезпеку на льоду. ФОТО

Нововолинських рибалок попередили про небезпеку на льоду. ФОТО
З метою попередження травмування та загибелі громадян на льоду представники рибоохорони спільно з рятувальниками провели профілактичний рейд на річці Західний Буг.

Більше тижня у Нововолинську зберігається низька температура, любителям зимової риболовлі у таку погоду вдома не сидиться, як тільки водойми покриваються достатньо товстим шаром криги, рибалки вирушають на лови.

Проте далеко не всім відомо, як слід поводитись на льоду, і що варто мати при собі, аби у разі надзвичайної ситуації допомогти собі або ближньому.

«За 2014 рік на водоймах області загинуло 73 людини, у тому числі 7 дітей. У Нововолинську нещасних випадків з фатальними наслідками не було. Рибалкам наголошуємо: крига може бути ненадійна біля стоку вод, тонка – біля кущів та очерету. Слід оминати ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Забороняється пробивати поруч багато ополонок та збиратись великими групами на одному місці», — розповідає начальник ДПРЧ-№5 Нововолинська Руслан Безека.

Головний державний інспектор Волиньрибоохорони Володимир Жигалюк наголошував рибалкам про адміністративну відповідальність у разі незаконного вилову риби.

Мешканець села Литовеж Володимир Драбенюк – досвідчений рибалка. Каже, ловити рибу взимку для нього – це хобі. Правила поведінки на кризі знає і дотримується їх.

Це перший відпрацьований рейд інспектора рибоохорони та працівників ДПРЧ№5 на водних об’єктах взимку, планується і надалі проводити профілактичну роботу серед любителів риболовлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинських рибалок попередили про небезпеку на льоду. ФОТО
09 січень, 2015, 11:18