У Нововолинську вшанують пам'ять Сверстюка

У Нововолинську вшанують пам'ять Сверстюка
У Нововолинську запрошують на День українського політв’язня на вечір пам’яті «Євген Сверстюк: феномен Мудреця, Воїна, Героя».

Захід відбудеться 12 січня о 14:00 в центральній міській бібліотеці на проспекті Дружби, 17, повідомили організатори.

"Євген Сверстюк публіцист і літературознавець, філософ, есеїст, поет, культуролог, релігієзнавець, активний учасник національно-демократичного руху, політв'язень радянського режиму. Цей перелік, скільки б його не продовжувати, виглядатиме неповним і спрощеним, адже Євген Сверстюк – не лише знакова постать з іменем, уже зафіксованим на скрижалях епох, це – совість української нації", - зазначила директор бібліотеки Світлана Кухарук.

"Вшанування і наслідування варті: його інтелектуальна мужність, вірність ідеалам людської свободи, непідкупність і небажання будь-якої штучної вищості над людьми. Ми заохочуємо до читання, активного спілкування та намагаємось виховувати у молодого покоління почуття любові до Батьківщини, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції", - додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До всіх його титулів і звань один забули додати - противсіх, який приводив до влади Януковича разом з Ющенком, Нашою Україною і Свободою.
Відповісти