На Волині державтоінспектори закликають до обережності через погіршення погоди

На Волині державтоінспектори закликають до обережності через погіршення погоди
У зв'язку з очікуваним посиленням вітру, хуртовинами, снігопадами та ожеледицею на дорогах Український гідрометеорологічний центр оголосив штормове попередження по країні на найближчі дні.

Протягом 9 січня на заході країни, а також вранці та вдень по всій території України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, вдень у західних областях місцями - 25 м/с, в Карпатах - 30 м/с, очікуються також хуртовини, повідомляють у прес-службі УДАІ УМВС України у Волинській області.

Крім того, у західних областях прогнозується місцями ожеледь та налипання мокрого снігу. На дорогах країни утворюється ожеледиця.

У зв’язку зі складними погодними умовами та погіршенням видимості на дорогах, Державтоінспекція у Волинській області закликає водіїв бути максимально обережними з метою уникнення дорожньо-транспортних пригод.

Снігопади суттєво знижують видимість на дорогах. Льодова кірка, яку присипало снігом – особливо небезпечна за умов різких маневрів та перевищення швидкості. Радимо дотримуватися встановлених швидкісних лімітів, а також зберігати безпечну дистанцію. Зверніть увагу на те, що гальмівний шлях за умов ожеледиці подовжується втричі.

Особливо уважними і акуратними слід бути водіям-початківцям. Тим, хто нещодавно сів за кермо, снігопад може додати чимало проблем, адже такі водії ще погано орієнтуються на дорозі, відчувають себе невпевнено. Рекомендуємо в такі дні утриматися від поїздок автомобілем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині державтоінспектори закликають до обережності через погіршення погоди
09 січень, 2015, 15:22