Паспорти в Україні видаватимуть через термінали

Паспорти в Україні видаватимуть через термінали
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підтвердив попередні заяви чиновників щодо дати, коли почнуть видавати закордонні біометричні паспорти.

Відтак, українці дійсно зможуть отримати нові паспорти вже з 12 січня, зазначив прем'єр заявив під час засідання уряду в Києві у п'ятницю, 9 січня, пише ТСН.ua.

"У нас на порядку денному, в тому числі, питання безвізового режиму в наших стосунках з європейськими партнерами. І зараз Україна знаходиться в другій стадії підготовки до введення безвізового режиму. Основний елемент, який треба було зробити, - це запровадження біометричних паспортів. З 12 числа в Україні будуть видаватися біометричні паспорти, які відповідають світовим і європейським стандартам", - сказав Яценюк.

Він додав, що в Україні вже встановлено 35 терміналів, які протягом місяця зможуть видавати до 30 тис. паспортів.

"А з лютого функціонуватимуть 606 точок видачі паспортів", - сказав Яценюк. Загалом, повідомив голова Кабміну, протягом 2015 року планується видати 2,5 млн паспортів.

При цьому прем'єр зазначив, що всі закордонні паспорти українців залишаються чинними, їх не треба здавати або обмінювати.

Зазначимо, що раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяв найдорожчий біометричний паспорт за 1028 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: паспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Паспорти в Україні видаватимуть через термінали
09 січень, 2015, 17:43