Повідомили дані розслідування щодо «БУКа», з якого збили малазійський «Боїнг»

Повідомили дані розслідування щодо «БУКа», з якого збили малазійський «Боїнг»
Зенітно-ракетний комплекс "БУК М1", з якого влітку 2014 року проросійські бойовики збили пасажирський "Боїнг" малайзійських авіаліній, привезли з Курська.

Про це свідчать дані розслідування, проведеного організацією журналістських розслідувань CORRECT! V., - передає Еспресо.TV.

Як зазначається, на позиції, з яких обстріляли літак, БУК доправили члени 53-й зенітно-ракетної бригади з метою захисту російських танкових дивізій, які воювали на українській території без розпізнавальних знаків.

"Жодних сумнівів, що рейс MH 17 був збитий ракетою. І ця ракета була випущена з землі, а не зі штурмовика", - каже експерт, ім'я якого не вказується в розслідуванні.

У звіті Комісії з безпеки інфраструктури і транспорту Нідерландів вказується, що літак був вражений "безліччю об'єктів, що володіли високою енергією". Ці об'єкти вразили літак зверху і спереду на настільки високій швидкості і з такою силою, що розірвали судно на частини.

"Якщо це була зенітна керована ракета, це міг бути тільки "БУК М1", вбивця літаків, розроблений в СРСР. У сільській місцевості України не встановлені системи ППО", - йдеться у розслідуванні.

За словами експерта, "БУК М1" - високомобільний комплекс, може вражати літаки на висоті при граничної точності. Він здатний досягати свою жертву на висоті 15 тисяч км на швидкості, що перевищує в три рази швидкість звуку.

Зазначається також, що "БУК М1" виявляє мету з "активним радаром": він випромінює свій власний зондуючий сигнал і приймає його відбитим від мети.

Водночас радар "БУКа" не може точно визначити тип літака-мішені - бойовий це літак чи пасажирський.

"Притаманні радянській ППО технічні недоліки вже призводили до фатальних наслідків у минулому. У 2001 році помилковий запуск ракети "БУК" став причиною катастрофи: український морський флот помилково вразив російський цивільний літак під час військових навчань в Криму. Рада безпеки України визнала, що літак було збито і вжила заходів: Україна законсервувала всі свої "Буки" на 10 років", - зазначають автори розслідування.

Нагадаємо, 17 липня літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торез Донецької області, загинуло 298 людей, з них 80 дітей.

Раніше німецьке видання Spiegel Online повідомило, що Федеральна розвідувальна служба Німеччини поклала відповідальність за аварію Boeing-777 17 липня над Україною на проросійських сепаратистів. За даними розвідки, сепаратисти захопили біля сил АТО самохідний зенітний ракетний комплекс "Бук" і зробили з нього пуск ракети, що вибухнула в безпосередній близькості від малайзійського літака.

У відповідь на цю заяву, прем'єр самопроголошеної "Донецької народної республіки" Андрій Пургін зазначив, що бойовики не мають навиків роботи з такими складними установками.

У грудні під час візиту до Австралії Президент України Петро Порошенко заявив, що попередні результати розслідування підтвердили, що літак "Боїнг-777" був збитий російською ракетою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви Що гоните,які терористи збили літак,це зробив миколаївський льотчик!
Відповісти
Останні новини
Повідомили дані розслідування щодо «БУКа», з якого збили малазійський «Боїнг»
10 січень, 2015, 14:00