Зону АТО, звільнену від бойовиків, досі розміновують. ФОТО

Зону АТО, звільнену від бойовиків, досі розміновують. ФОТО
Сапери Збройних сил допомагають жителям Донбасу знешкоджувати вибухонебезпечні предмети та "сюрпризи", які залишили, відступаючи, бойовики.

Лише за останній місяць перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів понад 250 кілометрів автомобільних доріг та понад 100 кілометрів ліній електропередач, - повідомляють на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

Військові сапери неодноразово виїжджали на розмінування виявлених у населених пунктах боєприпасів, що не розірвалися, забезпечили роботу ремонтних бригад на водоканалі та у промисловій зоні міста Дебальцеве.

"Особи, які використовують і застосовують ці вибухонебезпечні предмети, навчалися у професіоналів або раніше цим займалися. Як правило, вибухівка може бути замаскована під будь-які побутові прилади. Головне для пересічного громадянина зрозуміти, що присутність підозрілого предмета в цьому місці недоцільна. Це може бути залишений портфель або дитяча іграшка. Також ми бачили маскування під вогнегасники, ручки для письма та тару під напої", — розповів командир групи розмінування Збройних сил України підполковник Богдан Бабій.

Як закликають військові фахівці з розмінування, до будь-якого предмета, що є підозрілим, не слід підходити, а тим більше — рухати його. Перше, що необхідно зробити - оповістити якомога більше населення, обгородити ділянку і повідомити ДСНС України, міліцію та саперів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зону АТО, звільнену від бойовиків, досі розміновують. ФОТО
11 січень, 2015, 11:27