Завершився етнофестиваль «Різдво у Луцьку». ФОТО. ВІДЕО

Завершився етнофестиваль «Різдво у Луцьку». ФОТО. ВІДЕО
Етнофестиваль «Різдво у Луцьку» завершили спільною колядою та виконанням Гімну України. За два дні заходу на сцені в центрі міста побували близько півсотні колективів, а це - майже тисяча учасників.

Віншувати зі святами приїхали не лише з Луцька та всіх куточків Волині, а й зі сходу України, з Польщі та Білорусі, повідомляє ІА Волинські новини.

Наприкінці заходу всі присутні, висловлюючи солідарність з мешканцями Франції, вшанували хвилиною мовчання загиблих під час теракту в Парижі та всіх, хто загинув за одвічні людські цінності, за честь і гідність, зокрема і українських захисників на сході.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ФЕСТИВАЛЬ
ЧИТАТИ ПРО НАЙБІЛЬШУ СВІЧКУ В УКРАЇНІ

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав усіх з Різдвом Христовим.

«Улюблені браття і сестри! Коляда, якою ми сьогодні прославляємо Христа, - це той духовний піснеспів, який об’єднує вік, нації, народи. Спільною колядою ми не лиш об’єднуємося навколо віри в Христа, ми висловлюємо наші душевні й духовні відчуття, відчуття радості, яка єднає всіх людей. Свято Різдва ми називаємо сімейним святом, святом України, святом всього світу», - звернувся сановник до вірян.

Владика побажав усім, щоб новий рік українці прожили під мирним небом.

Також присутніх привітав консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцькі: «Минулий рік був складним і тяжким для України, Польщі та Європи. Бо ми постали перед страшним фактом, незрозумілим ні політично, ні етично, ні інтелектуально. Бажаю в наступному році, щоб наша зустріч була в ліпшій ситуації».

Звернувся до лучан і гість Луцька, секретар Павлоградської міськради Дніпропетовської області Євген Аматов, бажаючи волинянам миру і добра: «Бажаю кожній родині здоров’я, злагоди, чистого неба над головою, рідної землі під ногами, бо ми живемо в єдиній Україні».

Луцький міський голова Микола Романюк подякував усім учасникам етнофестивалю, а особливо гостям міста, за те, що вони розділили разом з лучанами радість свята Різдва Христового. «Бажаю всім нам миру на нашій землі, здоров’я вам, вашим рідним, близьким. Слава всім вам і слава Україні», - звернувся він до присутніх.

Наприкінці заходу, в рамках акції «Спільна Коляда» всі гуртом заколядували знану українську колядку «Нова радість стала», а потім виконали Гімн України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Завершився етнофестиваль «Різдво у Луцьку». ФОТО. ВІДЕО
11 січень, 2015, 19:16