Діти з Луганщини відвідали на Волині родинний маєток Лесі Українки

Діти з Луганщини відвідали на Волині родинний маєток Лесі Українки
Традиційно у родинному маєтку Лесі Українки, у Колодяжному, проводять “Різдво у Косачів”, враховуючи традиції, які існували на це свято у родини.

Так, Косачі завжди ставили на Різдво дві ялинки: одну для своїх домашніх, а другу – для сільської дітвори. Цього року на “Різдво у Косачів” запросили школярів з міста Кремінна Луганської області, які проводять зимові канікули на Волині, - пише "День".

Для них музейники влаштували лялькову виставу за оповіданням матері Лесі Українки – Олени Пчілки. Оповідання називається “Забавний вечір”. Як розповідає директор музею Віра Михайлівна Комзюк, при їхньому закладі вже не перший рік працює невеличкий ляльковий театр, яким опікуються музейні працівники. Вони і ляльки виготовляють, і сценарії пишуть, і виступають у ролі акторів.

Оповідання “Забавний вечір” про те, як дві сестрички з багатої родини зібралися їхати у місто на свято Різдва. У дорозі вони через негоду змушені були попросити прихистку у родині, значно біднішій за їхню. Тут і заночували, і побачивши нужду, в якій живе ця родина, одна із сестер віддала гроші, за які збиралася у місті придбати перстень, для цієї родини. Але так сталося, що її коханий хлопець опісля подарував їй перстень. Історія традиційна для різдвяних оповідок, коли мають відбуватися чудеса і творитися добро.

Діти з Луганщини (до речі, Кремінна – це історична Слобожанщина, україномовний регіон) з цікавістю прослухали екскурсію музеєм, та захоплено сприйняли виставу. Колядували ж разом: працівники музею, гості зі Сходу, місцеві школярі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти з Луганщини відвідали на Волині родинний маєток Лесі Українки
12 січень, 2015, 09:33