На окупованих територіях знайшли тіла 170 українських військових

На окупованих територіях знайшли тіла 170 українських військових
Пошуковий загін виявив на окупованих територіях Донбасу 170 тіл загиблих українських військових.

Більшу частину тіл бійців не ідентифікували. Про це повідомив керівник пошукового загону «Обеліск» з Глухова Сумської області Юрій Коваленко, - пише Експрес з посиланням на «Пресу України».

Як зазначає Юрій Коваленко, за час роботи місії вдалося виявити близько 170 тіл військовослужбовців в зоні АТО. Проте більшість із них неможливо впізнати, оскільки багатьох діставали з обгорілих БТРів, танків, БМП.

Тіла військових планують передати представникам служби, що транспортує останки в Дніпропетровський морг. Там мають провести аналіз ДНК. Це допоможе зіставити результати з інформацією, яка міститься в базі даних безвісти зниклих.

«Наше завдання точно зафіксувати всі знахідки щодо техніки, місцевості, враховуючи те, в якому становищі вони були знайдені, які речі були поруч. Є живі свідки тих битв, і їх свідчення можуть допомогти в ідентифікації знайдених тіл. Наше завдання також – вивезти останки на контрольовану Україною територію», – зауважив Коваленко.

Однак щодо точної кількості загиблих на окупованих територіях України, як повідомляє Коваленко, немає. Зазначимо, що наразі немає домовленості про проведення пошукових робіт між «ДНР» та «ЛНР». Відповідно без такого погодження дослідники не можуть туди поїхати.

«Багато легенд, нібито сотні людей лежать в одній ямі, але наскільки правдива ця інформація - треба перевіряти. Буває, за день проїдеш 400–500 кілометрів, а результат нульовий. Але місія працює, її ніхто не відміняв. Будемо міняти дислокацію, переміщатися в сторону Луганської області, тому що вона не відпрацьована», – підкреслив керівник пошукового загону «Обеліск».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, бійці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На окупованих територіях знайшли тіла 170 українських військових
12 січень, 2015, 10:38