Голова ОДА «пригрозив» податковою продавцям харчів для бюджетників

Голова ОДА «пригрозив» податковою продавцям харчів для бюджетників
Оскільки окремі постачальники продуктів для бюджетних установ та закладів роблять це за завищеними цінами, на них можуть у 2015 році чекати перевірки Державної фіскальної служби.

Про це заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час оперативної наради у понеділок, 12 січня.

«Неприємно, що деякі заклади дозволяють собі проводити закупівлі по завищених цінах. Я думаю, що мораторій закінчиться на перевірки для відповідних служб. Тоді ми подивимося, чому в одному закладі купують за 8, а в іншому - за 16», - розповів голова ОДА.

«Якщо виробники продовжують тенденцію не реалізації напряму продукції, а через посередників, то виникають два питання: чи не стоять за цими посередниками посадові особи цих виробників, друге: чи оподатковуються всі ці операції», - додав Гунчик.

Тому він закликав постачальників відповідально ставитися до реалізації продукції, «щоб фіскальна служба не прийшла до вас в гості». Гунчик хоче «збалансувати відносини між виробниками та бюджетною сферою».

Про конкретні випадки завищення цін розповіла заступник голови ОДА Світлана Мишковець. За її словами, на Волині були випадки, коли реальні ціни закупівлі відрізнялися від тих, що рекомендовані на сайті ОДА.

Наприклад, якщо картоплю купували за мінімальною ціною: 1 гривня 50 копійок, в деяких закладах освіти ціни були 1,70 – 2,20.
Рекомендована ціна риби: 34,41. Натомість в затурцівському інтернаті її купували за 46 гривень.

Якщо масло у шацького маслозаводу можна було придбати за 60 гривень за кілограм, у одній із нововолинських шкіл, наприклад, робили це у іншого постачальника за 78,5 гривень за кілограм.

Мишковець запропонувала проводити щомісячну перевірку продуктів, які закуповуються малими партіями, та велику щоквартальну перевірну закупівель, а ще перевіряти ціни на ринках.

«В разі виявлення суттєвих розбіжностей треба робити відповідні висновки», - каже вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В школи закупляли в 2014 році мясо по 110 грн. за 1 кг. Порцію для школярів зменшили щоб не змінювати ціну. Порція коштувала 6 грн 40 коп , в т. числі котлета 4грн 40 коп, а решта це ціна гарніру.В школу заборонено приносити з дому тормозки.Діти недоїдають. Хватить економити на дітях.
Відповісти
Останні новини
Голова ОДА «пригрозив» податковою продавцям харчів для бюджетників
12 січень, 2015, 11:44
У Гунчика - новий радник
12 січень, 2015, 11:28