Тимошенко заявляє про фальсифікацію після голосування за бюджет

Тимошенко заявляє про фальсифікацію після голосування за бюджет
Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про "приховану фальсифікацію" державного бюджету.

Про це вона сказала на погоджувальній раді, - пише Українська правда.

За її словами, кілька положень в розділі, що стосуються децентралізації, у надрукованому вигляді не відповідають проголосованому варіанту. Також, стверджує вона, такому варіанту не відповідають деякі норми податкових законів.

"Це торкається не тільки процедури, а й докорінно інтересів громадян. Ми повинні не лише розслідувати цю приховану фальсифікацію, а й передати відповідні матеріали до компетентних органів для того, щоб покарати винних", – заявила вона.

Крім того, Тимошенко наголосила, що під час голосування бюджету напередодні Нового року була домовленість про індексацію та підвищення соціальних стандартів, починаючи з 1 липня 2015 року.

"Ми говорили про те, що уряд проаналізує таку можливість і з 1 липня розгляне такий крок як підвищення соціальних стандартів за рахунок індексації. А фактично у цьому бюджеті передбачено, що, незважаючи на радикальну інфляцію і падіння курсу гривні, два роки не передбачено підвищення пенсій та зарплат", – сказала Тимошенко.

Водночас віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко спростував звинувачення лідера "Батьківщини". За його словами, після голосування бюджет проходить ще "багато візувань та підписів" і не може бути змінений через домовленості, які існували в рамках коаліції перед голосуванням.

"Ми провели багатогодинні засідання в рамках коаліції. Поза тим процесом та офіційно внесеним документом жодних змін немає та бути не може", – запевнив він.

Як відомо, депутати проголосували держбюджет в ніч на 29 грудня та не бачили повного документа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що хочемо - те і робимо!
Відповісти