По районних бібліотеках Волині відкриють інтернет-центри

По районних бібліотеках Волині відкриють інтернет-центри
Цьогоріч на Волині в районних бібліотеках відкриють низку інтернет-центрів: охопити планують 11 районних центрів.

Про це повідомляє сайт Волинської ОДА.

29 травня у Луцьку відбувся загальнообласний семінар з інформатизації бібліотек у рамках програми «Бібліоміст».

Участь в його роботі взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, представники програми «Бібліоміст» (фундатор – IREX – Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів), владних структур районів і міст, бібліотекарі.

Заступник голови ОДА зазначив, що бібліотечна галузь області за останні роки зробила істотний крок назустріч інформаційним технологіям: мережа Інтернет стала доступною поліській глибинці. Сьогодні у розпорядженні 570 бібліотек краю майже 300 комп’ютерів, дві третини з яких підключені до всесвітньої павутини.

Перший інтернет-центр було відкрито у 2001 році в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. А вже у 2011-му Волинь виграла найбільшу в Україні кількість проектів –11. Цього року інтернет-центри запрацюють у бібліотеках Володимир-Волинського, Горохівського, Камінь-Каширського, Любешівського, Любомльського, Локачинського, Маневицького, Ратнівського, Рожищенського, Старовижівського та Шацького районів.

Програма «Бібліоміст» реалізовується на засадах співучасті: фундатор постачає комп’ютерну техніку й забезпечує доступ до Інтернету, а місцева влада готує матеріальну базу бібліотек. Зараз у районах завершуються ремонти бібліотечних приміщень, модернізація систем електропостачання, охоронної сигналізації, умеблювання читалень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
По районних бібліотеках Волині відкриють інтернет-центри
29 травень, 2012, 12:50