Третій – не зайвий: на суді «Осіпов-Романюк» з’явиться «Луцьктепло»

Третій – не зайвий: на суді «Осіпов-Романюк» з’явиться «Луцьктепло»
До справи депутата Луцькради Андрія Осіпова проти мера Луцька Миколи Романюка щодо визнання незаконним розпорядження про обмеження надання гарячої води лучанам Луцький міськрайонний суд Волинської області вирішив залучити ДКП «Луцьктепло».

Судове засідання відбулося в понеділок, 12 січня.

Інтереси Луцького міського голови Миколи Романюка, який знову не з’явився на засіданні, представляла заступниця начальника юридичного відділу Луцької міської ради Наталія Юрченко.

Однак, на думку Андрія Осіпова, використання працівників юридичного відділу Луцької міської ради для захисту персональних інтересів посадової особи Луцького міського голови не зовсім морально виправдане.

«Однак, хотів би звернути увагу не на цю річ, яка носить радше моральний характер, а на процесуальну річ – повноваження представника посадової особи повинні бути підтверджені нотаріальним посвідченням довіреності, а наскільки мені відомо, такого документу суду не подано.
Відтак, особа не має належних прав для представництва відповідача в адміністративному процесі», - підкреслив Осіпов.

За словами представника Романюка в суді, заступниці начальника юридичного відділу Луцькради Наталії Юрченко, довіреність, яку їй видав мер міста, є належним документом, який підтверджує повноваження щодо представництва інтересів міського голови.

«Так, дійсно стаття 58 Кодексу адміністративного судочинства говорить про те, що довіреності від імені фізичних осіб, які видаються, мають нотаріально засвідчуватися. В даному випадку, вважаю, що міський голова виступає не як фізична особа, а як міський голова, який згідно статті 12 Закону «Про місцеве самоврядування» є головною посадовою особою територіальної громади міста Луцька», - зазначила Юрченко.

Відтак, суд ухвалив допустити Наталію Юрченко як належного представника Луцького міського голови Миколи Романюка.

Окрім того, Наталія Юрченко подала заяву про збільшення позивних вимог, у якій йшлося про залучення до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ДКП «Луцьктепло».

«Я вважаю, що рішення суду вплине безпосередньо на права та обов’язки даного підприємства, оскільки стосується його роботи», - резюмувала Наталія Юрченко.

Свою чергою, Андрій Осіпов заперечив клопотання, яке «є свідченням недобросовісної поведінки відповідача, бажанням затягнути судовий розгляд».

«Фактично ніщо не перешкоджало, враховуючи адміністративну підпорядкованість директора комунального підприємства Луцькому міському голові, самому комунальному підприємству подати клопотання про вступ до справи. Справа широко висвітлюється в засобах масової інформації та відома широкому колу осіб. Фактично воно подається з однією метою – щоб на судовому засіданні була оголошена перерва з метою залучення їх до справи», - зауважив Осіпов.

Зрештою, суд прийшов до висновку, що необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача державне комунальне підприємство «Луцьктепло», оскільки рішення може вплинути на його права та обов’язки.

«Керуючись пунктом 1 статті 165 Кодексу адміністративного судочинства, суд ухвалив: залучити до участі у справі за адміністративним позовом Осіпова Андрія Олексійовича до Луцького міського голови Романюка Миколи Ярославовича про визнання протиправним розпорядження в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних умов на предмет спору, державне підприємство «Луцьктепло», про що повідомити. Ухвала оскарженню не підлягає», - йшлося в ухвалі Луцького міськрайонного суду.

Наступне засідання відбудеться 21 січня о 15:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нетрадиційні методи самообсирання Осіпова. Традиційні вичерпали себе. Для людини зі здоровим глуздом такий позов виглядає дуже убого. Хто на щО вчився. Кипуча енергія з причини відсутності елементарної логіки скерована коту під хвіст.
Відповісти
Навіщо цей піар? Невже Ви - сусіди Осіпова і Ко не можете написати щось путьове... Ви на кого вчились на журналістів, чи на CTRL C - CTRL V? ПОЗОРИЩЕ
Відповісти
Закінчилась парламентська компанія з прізвищем Романюк порчалась підготовка до місцевих виборів.Вот Осіпові нагадав про себе.Проте журналісти закопійки пірать підстилку Бондаруків.А ще перед тим,як друкувати статю Вм(журналістам) треба чом в чомусь орієнтуватися,бо Осіпов хоч і редернув з десяток підприємств,проте норми адмінкодексу схоже забув.Яка нотаріально завірена довіреність для представлення інтересів міського голови.Які персональні інтереси міського голови,про що там на засіданні молов Осіпов.Ганьба!!Не сором юристів області в очах громадськості.
Відповісти
Не Романюк!
Відповісти
Так, вибачаюсь, не Романюк а Роман Іванюк
Відповісти
як вже набридли оці смердючі-осіпови,бондаруки,синюки і ко ,які на кредитних не відданих коштах побудували свій гнилий рейдерський бізнес і зараз комусь щось хочуть доказати, і навіщо про це писати-рекламувати лишній раз цих пройдисвітів,напишіть краще скільки людей не дочекалися свої кошти з депозітів Західінкомбанку чи скільки вони обманули акціонерів різних підприємств
Відповісти
Чому цей чоловік з мордою, якою можна бити пацюків, не захищає Вітчизну?! Він щомісяця збільшує свою вагу на 5 кг. Де влада, де, блядь, військовий комісар міста! З такою забійною масою можна справно подавати снаряди в гаубицю найкрупнішого калібру. А він стоїть на вулиці перед камерою, розводить двома пальцями своєї жирної правиці, ніби збирається провести журналістці вагінальне обслідування на предмет вагітності. Хіба сьогодні можна вести мову про якесь обмеження гарячої води? Війна в державі. Ще може так трапитись, що він буде на ринку міняти свої смердючі штани на поліно дров, як міняли в блокадному Лєнінграді.
Відповісти
так підтримую,як ці чмошнікі які за день стали тіпа псевдо-олігархами- рейдернувши грошима Західбанка Промбуд 6,можуть позиватися-хай він не святий той Романюк,но ці блядь падли-ще дочекаються свого,щоб їм ще не робили анальне обслідування на предмет вагітності "манією величія"
Відповісти
Останні новини
Третій – не зайвий: на суді «Осіпов-Романюк» з’явиться «Луцьктепло»
12 січень, 2015, 17:50