Як виглядатиме «підземка» поряд з «ПортCity» у Луцьку. ФОТО

Як виглядатиме «підземка» поряд з «ПортCity» у Луцьку. ФОТО
У Луцьку показали два проекти будівництва підземного переходу на проспекті Соборності поряд з торгово-розважальним комплексом «ПортCity».

Презентація відбулася у вівторок, 13 січня, у Луцькій міській раді.

Як зазначила заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, нині проспект Соборності дуже завантажений, тому будівництво такого об’єкта дозволить розв’язати ряд проблем, у тому числі й транспортних.

Автор двох концепцій, архітектор з Литви Вадимантас Самальоніс повідомив, що підземний перехід буде таким же, як і наземний.

«Проспект Соборності – велика транспортна артерія. І у зв’язку з тим, що виріс новий центр тяжіння як гіпермаркет «Там-Там» та торгово-розважальний комплекс «ПортCity», з’явився великий потік людей. Напевно, це більше проект інфраструктурний, ніж архітектурний», - підкреслив Вадимантас Самальоніс.

Так, один із варіантів підземного переходу за дизайном подібний до «ПортCity», однак, за словами архітектора, лише зовнішнім виглядом відрізняється від іншого. У підземному переході облаштують 500 квадратних метрів торгової площі та додадуть належного освітлення.

Уже наступного тижня розробники розмістять обидва проекти на волинських порталах та на сайті ПортCity, аби лучани мали можливість обрати кращий на їхню думку підземний перехід для Луцька. Опісля погодження цієї концепції розроблятимуть проект організації будівництва та дорожнього руху на цей період, розпочнуть будівельні роботи.

Власне, будівництво підземного переходу на проспекті Соборності, яке здійснюватиметься за кошти замовника - ТзОВ «Ілос» та інвестора - ТзОВ «Порт Сіті Груп», планують завершити до кінця 2015 року. Забудовник переходу - ПП «Реммеблі».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на проспекті Соборності у Луцьку, підземний перехід збудують у 2013-му році.

Нагадаємо, у Луцьку обіцяють будівництво ще одного підземного переходу, який буде розташований у центральній частині Театрального майдану на перехресті вулиць Винниченка, Словацького та проспекту Волі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хтось зрозумів як він буде виглядати ??? Як Соколовська ? Чи як підрядник ?
Відповісти
Купа зображень майбутнього переходу! Невже ж не помітили?
Відповісти
Гарно, як на картинці
Відповісти
Не розумію з якої причини проекти на сепаратистській мові? Може вже потрібно у нас готувати гіляки, та мастити милом канати!
Відповісти
Расист?
Відповісти
Якщо уважно передивитесь, то побачите, що проект подано двома мовами.
Відповісти
Скільки чоловіків зараз воюють на сході що розмовляють на "сепаратистський мові"?. Я з луцька знаю як мінімум 4-х таких людей. Не важливо хто на якій мові розмовляє, важливо хто як любить країну...
Відповісти
Після "не розумію" має бути кома.
Не "НА сепаратистській мові", а "сепаратистською мовою".
"Гілляки" - з двома "л".
Перед "та" кома не потрібна.
"Намилювати", а не "мастити милом".

Сам українською досконало оволодій, тоді іншим закидай.
Відповісти
Щоб ти повісився
Відповісти
В Україні все більше росте безробіття, а вони проекти замовляють у латишів за значно вищими цінами, ніж українські коштували б.
Відповісти
вот и поговорили
Відповісти
А, що там робить Тарас Рабан?Його ж мали посадити за махінації в Старому місті!Викупився!?І там хоче наживитися!!!!!!!!????
Відповісти
Тарас Рабан за фахом архітектор.
Відповісти
Подивіться: підземка одна і автор один, а "свет-светящих" вже примазалось немало; добре, що Соколовська "крупним" планом, більша як підземка!
Відповісти
Мені як архітектору дуже приємна така архітектура. Це чудово, що замовник (поодинокий) готовий до хорошої архітектури, а не до контейнерів.
Відповісти
Останні новини
Як виглядатиме «підземка» поряд з «ПортCity» у Луцьку. ФОТО
13 січень, 2015, 12:58