Під час наступної хвилі мобілізації 40% волинян «заберуть» із Луцька

Під час наступної хвилі мобілізації 40% волинян «заберуть» із Луцька
Із 2500 людей, яких планують мобілізувати із Волинської області під час 4 хвилі мобілізації, 40% планують взяти із Луцька.

Про це повідомив під час прес-конференції у вівторок, 13 січня тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик.

Також він переконує, що насправді мобілізовувати планують не лише жителів сільської місцевості, а й багато жителів міст. Так, у 2014 році приблизно третина мобілізованих припадала на 4 міста обласного підпорядкування (Луцьк, Нововолинськ, Ковель, Володимир-Волинський).

За словами Романа Кулика, у 2014 році із Волині мобілізували 5000 військовозобов'язаних, 500 офіцерів та 400 одиниць техніки. Натомість у 4 хвилі мобілізації із 20 січня до 19 квітня 2015 року планують мобілізувати 2500 людей та 80 одиниць техніки. Про плани на 5 та 6 хвилю мобілізації Кулик не повідомив.

Він нагадав, що відповідно до чинного законодавства призовний вік – від 20 до 60 років. Верхню планку підвищили заради того, щоб дати можливість служити старшим добровольцям, - додав радник голови ОДА Борис Кондратюк.

За словами Романа Кулика, перш за все будуть призивати тих, хто вже проходив військову службу, добровольців, а також осіб, що не мають офіційного працевлаштування.

Не братимуть тих, хто не пройшов медкомісію, хто має на утриманні 3 і більше дітей до 18 років, осіб, що самостійно виховують дітей до 18 років, опікунів осіб, що потребують постійного догляду, якщо за ними більше немає кому доглядати, опікунів інвалідів до 23 років, студентів та аспірантів денної форми навчання тощо.

Також не будуть мобілізовувати народних депутатів, - каже Роман Кулик.

Натомість священиків таки можуть «забрати», однак їх не відправлять на передову, а, наприклад, у інженерній війська.

Ще під час призову звертатимуть особливу увагу на працівників «дефіцитних «спеціальностей».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скiльки загинуло, пропало безвiсти й полонено з 5000 мобiлiзованих?
Відповісти
Це війна,друже.
Відповісти
Тобто в четвертій хвилі мобілізовуватимуть чоловіків віком не з 25, а з 20 років?
Відповісти
цікаво чи будуть повторно проходити медкомісію захисники, в яких попередня медкомісія комісувала з-за прищика на обличчі?
Відповісти
Нехай заберають тих, хто скакав на майдані.
Відповісти
Кондратюка першого потрібно мобілізувати, Гунчика синів другими і т.д. Тоді побачимо чесність мобілізації по Волинськи.
Відповісти
гнат...а по дупе
Відповісти
так так тих треба мобілізовувати шо розпалили це все, а то ми паріоти срані наколотили незнали шо ми хочем а ви народ розгрібайте!
Відповісти
В Луцьку живе 1/4 частина мешканців області, але призивають - 40% саме з Луцька.
Я розумію, що в селах мало молоді. Але в містах багато "ботаніків", фізично не підготовлених, слабкодухих. Відправимо їх в окопи?
Чи може все ж таки краще мобілізувати сільських дядьків, кому за 40 - дужих, бувалих, кмітливих, сильних духом?
Відповісти
і кого ти з села візьмеш? мудиків які автомат не пам'ятають коли останній раз в руках тримали?! І чому ж в Луцьку одні ботаніки розвелися, хто тут винен?
Відповісти
Нінуля, ну шо ти верзеш? Сільські дядьки, які і так за життя спрацювалися, мають іти і віддуватися за отих тусовщиків у вузьких штанях і з нагельованими чубчиками???Сільські дядьки - цапи-відбувайли, да, Нінуль???
Відповісти
а чого зразу ботанів...є досить багато здорових молодих....наприклад тих хто вечорами сидять по барах...є здоровя пити...буде і здоровя бігати з автоматом... мажорчиків татових...
Відповісти
Ми ще не найшли всіх безвісти пропавших після Іловайського котла..Матері ходять чорні,і що знов...боже оброзуми тих скажених іродів,дай сили витримати,сили пережити....
.
.
Відповісти
А депутатам що заважае там побувати????? Нехай простий люд гине??
Відповісти
Я тільки за те, щоб в першу чергу мобілізовували добровольців і тих, хто має досвід у військовій справі. А це дуже важливо в психологічному плані. Бо більшість смертей мабуть через недосвідченість і халатність наших владців...
Відповісти
Не розумію, чому депутат не може воювати??? Він такий самий чоловік як всі інші, вміє кричати з трибуни нехай покаже на ділі з автоматом.
Відповісти
а чому вони не беруть авганців, знаю скільки людей просяться самі, авганці, десантура, а наш Порох вигублює молодих хлопців... Дай волю спєцам, вони вже б давно рускіх всіх передавили, і до Хуйла добрались!!!
Відповісти
ах як смачно читати холівари на волиньпості... всі пишуть ололо хай заберуть сусіда/знайомого/колегу/кого-небудь аби мене не чіпали :)

ну от мені 21, закінчую універ, ну і заберуть на рік (а не на 9 міс), ну і шо? відслужу та й буде спокій, нашо ці циркі, носити хабарі і т.д.

п.с. тати, а як ви потім будете своїм діткам пояснювати що не були в армії?) живіт скрутило? пласкостопість?)
Відповісти
Побачимо як ти заспіваешь коли сидітимешь в окопі, а тебе будут місити гради, за клавіатурою всі херої
Відповісти
бобошка, чи як тебе там...
Відслужити в армії і бути на війні, то не одне і те ж!!!
Я служив півтора року , я знаю що це таке армія, але я не був на війні... Мій друг 26 років, поїхав в ато.. Приїхав додом повністю сивий...
Відповісти
синку бобошка
Ти дитино не знаєш що таке служити, ти після двох тижднів будеш проситись дамой... Армія, це тобі не навчання в унівєрі. І не тьолкі кожен день. А на рахунок війни тобі краще не знати, я просидів в окопі скручений в три дулі, без води і їжи два з половиною дні, чекали пока наші прийдуть на підмогу, мене дома не впізнали..
А ти умнік там говориш!!!
Помовчав би скотина, і не писав би такого!!!
Бо ти понижуєш нас!!!! Взнав би хто ти сам тебе підлічив!!!!
Відповісти
З приводу Бабошки.Шановні,герої ,чому ви плюгавите молодого хлопця,який має тверду позицію йти служити та захищати Україну? Героями не народжуються.
Відповісти
то точно
Відповісти
А чому це депутатів не братимуть, вони сраки прогрівають в кріслах. Роботяги, нехай воюють як і всі!!!!!!!!!!
Відповісти
Яка в жопу мобілізація, у нас АТО, а це робота СБУ, МВД. Мобілізація при оголошені воєнного стану. Або називайте речі своїми іменами, або ідіть нахн.
Відповісти
А що зарас владав робить покі люди гинуть.
Відповісти
Брихуни в пагонах!!! Всіх з ВР на передову!
Відповісти
Нехай йдут воюют бiженцi з Донецька i Луганська.Вони кричали "Хочу в Росiю" а коли почали стрiляти в Донецьку i Луганську то вони почали тiкати як криси з вiдти.Я б iх розстрiлював би ще на вокзалах в вагонах.СЛАВА УКРАIНI.
Відповісти
Останні новини
Під час наступної хвилі мобілізації 40% волинян «заберуть» із Луцька
13 січень, 2015, 13:39