Стихійні сміттєзвалища на Волині хочуть ліквідувати за один раз

Стихійні сміттєзвалища на Волині хочуть ліквідувати за один раз
На Волині хочуть виділити гроші з обласного бюджету на ліквідацію усіх стихійних сміттєзвалищ за один раз.

Про це стало відомо 29 травня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як пояснив перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко, стихійних сміттєзвалищ в області багато і періодично виникають нові. Але ліквідувати усі одночасно неможливо.

Начальник головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ облдержадміністрації Юрій Куц зауважив, що в області є приблизно 650 стихійних сміттєзвалищ.

Башкаленко планує, що в бюджеті області на наступний рік будуть закладені гроші на ліквідацію усіх стихійних звалищ на Волині.

«Ми закриємо ці питання на кілька років. Це невеликі кошти», - зазначив перший заступник губернатора.

Він доручив волинським екологам сформувати перелік усіх законних та незаконних сміттєзвалищ, а також подати схеми вивозу сміття в усіх районах області. Ця інформація допоможе скласти суму, необхідну для повної ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на Волині обласна рада ліквідовує стихійні смітники!
Щоб перемогти мафію - її потрібно очолити ! Таким методом наші чиновники вирішили ліквідувати не законні сміттєзвалища - узаконюючи їх у кожному селі Волині! А виділені кошти спрямували на виготовлення документації землеустрою ! Не зрозуміло яким чином відрізняється узаконений смітник від стихійного , якщо і надалі сміття закидується у рови (без гідроізоляційного захисту) після незаконого видобування піску.
А з чого все розпочалось: спочатку прокуратура стягнула штрафи з сільських рад Волинської області за розміщення стихійних смітників ( з Копачівської с\р стягнули близько 20 тис.грн.). Надалі сільські ради оплатили кошти за оформлення документації по 5 тис.грн. землеупорядникам ........не зрозуміло кому і за що громади сіл повині сплачувати кошти , щоб закопувати сміття на власній землі? Наступне в планах чиновників створення бізнесу на смітті: збираючи кошти з населення за вивіз сміття і це нібито правильно...... вони закопують наше сміття... за наші гроші.... на наших городах!!!
Таким чином на смітниках створюється бізнес на довгі роки, адже зі слів Куц Ю.І. з департаменту комунального господарства за підтримки Климчука Б.П. виділяються великі кошти на ліквідацію екологічного лиха нанесеного смітником с. Брище ( не зрозуміла позиція створення додаткових смітників в прилеглих селах?) . Можливо побудова сміттє-сортувальних ліній або відновлення скупок вториної сировини від населення змогло би вирішити це питання. Щодо відновлення скупок : тобто частину грошей зібраних за вивіз сміття з населення спрямувати на скупівлю вторинної сировини на основі сільських рад, і це справедливо ,адже людина змогла б повернути власні кошти витрачені на тару та упаковку. Вторинна сировина дозволить створити виробництво і це не тільки нові робочі місця але й підйом економіки нашої Волинської землі. Пластик та політелен для каналізаційних люків та труб які так не обхідні для наших ЖКГ ; скло на виробництво склоблоків; ганчірря на виготовлення утеплювачів; та багато іншого. А навіщо ......кінці в воду і все! Можливо в наших чиновників є відповіді на ці запитання і вони разом зі своїми економічними та фінансовими відділами змогли б пояснити людям чому сміття вигідно закопувати в нашу землю, опублікувавши відповідь в пресі та соціальних мереж? Зі слів Куца Ю.І. великі кошти плануються витрачатися на очищення питної води в с.Брище. Не зрозуміло яким чином можна очистити питну воду в колодязях навколишніх сіл які також потерпають від смітника с. Брище ?Можливо ПАН КУЦ Ю. не знає що чисто не там де прибирають , а там де не сміттять. Так в багатьох країнах ще діють смітники ,але це не тільки безпечно для навколишнього середовища , Але й вигідно, оскільки газ(а хто відповість за мор лелек навколо Брищенського смітника? ) який утворюється від перегнивання сміття використовується для людських потреб (( ОСКІЛЬКИ СМІТНИК ЗАХИЩЕНИЙ ПЛІВКОЮ ЗНИЗУ І ЗВЕРХУ) . Факти порушень наведені вище особливо стосуються Кременецького смітника Рожищенького р-ну Волинської області , який знаходиться серед орних земель (площа 2.5 га - і це на відстані 4-х кілометрів від міського полігону ТПВ с. Брище) в декількох метрах від посіву пшениці та огородини .
Впевнена що ще багато хто памятає чудові сади на Волинській землі : яблуні, груші, черешні, чого вартував тільки один сад "Дружби" в с. Маяки, де це все зараз?...... на смітниках!!! Ссилка на відео та фото з Кременецького смітника:http://www.volynpost.com/news/15360-u-seli--bunt-proty-smittia-foto-video
Відповісти
Останні новини
Стихійні сміттєзвалища на Волині хочуть ліквідувати за один раз
29 травень, 2012, 14:46