Мобілізовані не зможуть відмовитися від участі в АТО

Мобілізовані не зможуть відмовитися від участі в АТО
Мобілізовані в Україні військовослужбовці не можуть відмовитися від виконання обов'язків у зоні проведення АТО, оскільки застосування ЗСУ у складі сил АТО передбачено законом про боротьбу з тероризмом.

Про це заявив генерал-майор, перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України Володимир Талалай на прес-конференції, коментуючи можливість мобілізованих відмовитися від участі в АТО через невведення у країні воєнного стану, - повідомляє Укрінформ.

"На сьогоднішній день застосування Збройних Сил України в умовах проведення антитерористичної операції у складі сил АТО регламентовано законом України про боротьбу з тероризмом, у який на протязі минулого року було внесено відповідні зміни. Тому ми можемо стверджувати, що застосування Збройних Сил України, частин підрозділів чи окремих військовослужбовців в АТО відповідає чинному законодавству. Тому відмовитися від виконання обов'язків в АТО, мотивуючи тим, що це не передбачено законодавством, не можна", - наголосив він.

Талалай також нагадав, що за ухилення від виконання військового обов'язку передбачена кримінальна відповідальність.

"Чинне законодавство перебачає відповідальність. Якщо громадянин відкрито заявить про своє небажання виконувати військовий обов'язок, то, згідно Кримінального кодексу, за це передбачена кримінальна відповідальність, у тому числі вплоть до позбавленні волі на строк від 2 до 5 років. За більш прості порушення передбачена адміністративна відповідальність", - зауважив представник МОУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От ви мені скажіть навіщо було створювати спецпідрозділи на подобі "Титан", "Беркут", і тд??? Фінансувати їх?? А потім коли в країні АТО щоб вони сиділи вдома?? Я думаю якщо влада має совість називати війну і окупацію "АТО" то хай тоді не сміє мобілізувати простих смертних.. І мобілізувати куди ?? на війну де навіть бронижилета немає...
Відповісти
Це спецпiдроздiли для точкових операцiй (як у Парижi).
В Украiнi - вiйна.
Відповісти
А хто ж буде розганяти голодних мітингувальників, у яких за несплату величезних тарифів відключили газ, світло і воду?
Відповісти
Беркута вже не існує.
Відповісти
Останні новини
Мобілізовані не зможуть відмовитися від участі в АТО
13 січень, 2015, 18:31