«Газпром» планує прининити транзит газу до Європи через Україну

«Газпром» планує прининити транзит газу до Європи через Україну
В російському газовому монополісті ВАТ "Газпром" заявили про наміри перенаправити транзит газу, який йде до Європи через Україну.

Про це в середу, 14 січня, заявив заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчовіч за результатами зустрічі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером, - передає "Укрінформ".

У планах компанії - здійснювати в майбутньому постачання європейським споживачам через територію Туреччини за допомогою нового трубопроводу, який Москва хоче побудувати замість "Південного потоку".

"У мене була зустріч з головою правління "Газпрому" паном Міллером. На цій зустрічі я поділився з ним тими планами, які існують в Європейської комісії зі створення Енергетичного союзу. І він своєю чергою повідомив про плани "Газпрому" перенести транспортування газу, який зараз йде через Україну по новому, майбутньому трубопроводу, який піде через Туреччину. Чесно кажучи, для нас це було великою новиною", - сказав він.

Своєю чергою, міністр енергетики РФ Олександр Новак зазначив: "Щодо перенесення об'ємів газу за маршрутами і будівництва нової структури, то тут йдеться тільки про те, що ми диверсифікуємо і знімаємо ризики ненадійних країн, через які останніми роками виникають проблеми, у тому числі і з постачань газу споживачам європейським". Він додав, що рішення про будівництво газопроводу до Туреччини прийняте, і "роботи вже ведуться".

Водночас Шефчовіч наголосив, що в контрактах між "Газпромом" і європейськими споживачами, які отримують російський газ через територію України, "завжди вказано місце доставки газу, і часто це не кордон між Туреччиною і Грецією".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха... оце так тукри-мусульмани продали своїх братів по вірі кримчан... продажні шакали!!! Шейхи топлять москалів а ці засранці...
Відповісти
Останні новини
«Газпром» планує прининити транзит газу до Європи через Україну
14 січень, 2015, 19:05