Обіцяють оздоровити не менше половини волинських дітей

Обіцяють оздоровити не менше половини волинських дітей
Цьогоріч під час літньої оздоровчої кампанії на Волині планують оздоровити та охопити відпочинком не менше половини усіх дітей шкільного віку регіону.

Про це на засіданні обласної міжвідомчої комісії розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, повідомили у прес-службі ОДА.

За словами Курилюка, з них: 70% дітей із малозабезпечених сімей, стільки ж – із багатодітних родин та 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Чиновник зазначив, що кількісні показники літньої оздоровчої кампанії залежать, насамперед, від фінансування.

Він розповів, що переважна частина міськвиконкомів та райдержадміністрацій переглянули прогнозні показники та збільшили фінансування на оздоровлення дітей.

Менше в порівнянні з минулим роком передбачили у місцевому бюджеті кошти на оздоровлення дітей Ратнівська – на 76,4 тис. грн, Старовижівська – на 52,0 тис. грн, Турійська – на 23,6 тис. грн. – райдержадміністрації.

Практично на рівні минулого року залишили фінансування Горохівська та Локачинська райдержадміністрації.

Курилюк сказав, що загалом на організацію оздоровлення та відпочинку дітей із міських та районних бюджетів планується використати понад 7 млн грн, що майже на 700 тис. грн більше у порівнянні з минулим роком. 15 млн грн обіцяють із обласної казни.

Окрім цього, міськвиконкомам та райдержадміністраціям виділена субвенція з обласного бюджету на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій у сумі близько 2 млн грн, що на на 570,8 тис. грн більше в порівнянні з минулим роком.

Стільки ж коштів буде спрямовано через Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Також планується додатково залучити спонсорські кошти у сумі майже 1 млн грн.

Очікується і фінансування з державного бюджету: через Міністерство освіти і науки, молоді та спорту та Міністерство агропромислового розвитку України, що дасть можливість оздоровити додаткову кількість дітей.

Усього у 2012 році будуть працювати та здійснювати оздоровлення дітей 12 дитячих позаміських таборів. Відпочинкова зміна відкриється уже 1 червня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обіцяють оздоровити не менше половини волинських дітей
29 травень, 2012, 16:38