У Луцьку розслідують «прихватизацію» паркової землі

У Луцьку розслідують «прихватизацію» паркової землі
Прокуратура Волинської області передала у міськвідділ міліції на розслідування справу за фактом перевищення службових повноважень щодо виділення землі у Луцьку.

Про це йдеться у статті «Земельні «розборки» по-луцьки: частина перша» на ВолиньPost.

Йдеться про те, що 31 липня 2001 року виконком Луцької міськради вирішив затвердити межі «зелених насаджень» на території парку 900-річчя Луцька площею 17 га, а решту передати 9 особам у вигляді земельних ділянок.

Серед них їх власників Торчинюк В.Г. (вул.. Космонавтів, 7), Ковальський В.В.(вул. Космонавтів, 9), Ущина О.В. (вул. Космонавтів, 11), Полячек Л.М. (вул. Космонавтів, 13),Занюк М.Л. (вул. Космонавтів, 15), Ткачук О.А. (вул. Космонавтів, 17), Базовська О.О. (вул. Косомнавтів, 19), Кварцяна І.В. (вул. Космонавтів, 21), та Цимбалюк Л.В. (вул. Космонавтів, 23).

Вже 12 квітня 2002 року Луцький міськрайонний суд скасував рішення виконкому. Однак, за словами депутата Луцької міськради Сергія Сівака, через 7 років (у 2009 році), «коли, здавалося б, всі забули» про рішення суду, 9 особам виписали державні акти на право володіння землею. А у липні 2014 року межі парку затвердили без цих ділянок.

Вже 14 листопада 2014 року у прокуратура Луцька внесли в єдиний реєстр досудових розслідувань провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 ККУ, а матеріали передали в Луцький міськвідділ міліції для встановлення осіб підозрюваних.

Як повідомили у Луцькому міськвідділі УМВС у Волинській області, наразі справу дійсно розслідують, однак підозру досі нікому не оголосили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВАУ, прізвища такі знамениті...Слабо віриться, що бабло не переможе правди.....
Відповісти
палкий прихильник-депутат Ткачук не тільки прихватизовує міську землю, а й кришує облспоживспілку, яка "на халяву" мільйони громади міста переправляє у власні кишені. Парочку малоосвідчених крикунів до доброго гаманця - справа ще жевріє..... Цікаво, чи надовго ?
Відповісти
2001-2015 - справу розслідують ..., - як таким формулюванням можна «пояснити» роботу нашої дегенеративнї прокупатури, яка «ніби то» наразі справу «ніби то» дійсно розслідує, однак підозру досі нікому не оголошує. І це на протязі 14 років …!!!!! Вони, що дебіли на посадах ….? Я перепрошкю, але ПРОЙШЛО майже 14 років …!!!! Можливо всі ці 14 років «прокурорсьські» холуї і далі продовжують брати хабарі із так «званих» підозрюваних, інакше просто неможливо пояснити чому ці «прокурорські недоумки» не закрили цю справу за …, ХОЧА Б, НЕДОВЕДЕННІСТЮ … ще мінімум 10 років назад !!! І чому ці прокурорські «цербери» залишаються такими «ретивими» на протязі майже 14 років …? Питання вже не до «підозрюваних», але до самих слідчих прокуратури та до прокурора області, який сприяє такому неподобству, яке вже багато років виходить за межі ст. 6 КОНВЕНЦІЇ про захист прав людини і основоположних свобод … Здається залишається лише чекати чергового дурня, який зможе пояснити дії дурня попереднього, який навіть не чув про що ходить …
Відповісти
М-да... а до чого тут прокуратура? звідки така тупість... читай уважніше статтю!!! справу розслідує міліція... прокуратура виявила вказані факти наприкінці минулого року...
Відповісти
До чого тут депутат Ткачук? Уважно дивіться на ініціали - власник ділянки Ткачук О.А., а депутата Ткачука звати Євген Євенович, сина - Олександр Євгенович. У вас всіх манія на депутата Ткачука. Чи, може, лише у депутата Ткачука Є.Є. "унікальне" прізвище Ткачук і більш нікого з таким прізвищем не має???
Відповісти
такими темпами Парк перетвориться на приватні садиби, огороджені кількаметровими парканами. Добре, що є люди, яким не байдуже до дерибану міської землі. Треба зберегти хоча б те, що залишилось.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розслідують «прихватизацію» паркової землі
15 січень, 2015, 22:40