Письменник Дереш вважає нинішню владу благом

Письменник Дереш вважає нинішню владу благом
Відомий український письменник Любко Дереш вважає нинішню українську владу благом.

Про це він розповів в інтерв'ю ВолиньPost.

Письменник заявив, що саме зараз схід і захід України зможе об’єднатися у спільному розумінні того, що таке порядність, освіченість, чесність, відповідальність.

«Насправді ця влада є милістю для українців. Українці справді отримали ту владу, яку заслужили. Що хорошого робить ця влада? Вона своїм же прикладом вчить розрізняти, що є хороше і що є погане. Часто питають: для чого Бог створив зло? І на це часто відповідають так: для того, щоби було краще зрозуміло, що таке добро», - стверджує Дереш.

Письменник передбачає і корінні зміни в майбутньому України.

«Я припускаю, що ця влада допоможе людям очиститися. Якщо людям, перш, ніж вони очистилися, дати хороші матеріальні умови, гарний економічний розвиток і культуру, то вони зажруться і самі себе погублять. Тому нам усім треба дякувати Богові за те, що є така влада, яка допомагає очиститися через страждання, через, як нам здається, несправедливість.

Ця влада – не випадковість. На зміну їй прийдуть якісь радикали, потім контррадикали. Десь до 2025-го Україна більш-менш стабілізується у своїх пошуках.

Зрештою я вірю, що Україну чекає великий інтелектуальний злет. Тому що в України є надзвичайний інтелектуальний потенціал. Можливо, він буде у якійсь співпраці із Росією. Все-таки я не вірю у інтеграцію України в Європу», - зазначає Дереш.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ'Ю З ЛЮБКОМ ДЕРЕШЕМ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дереш, книги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дереш - не перший митець, який демонструє цілковиту наївність у політиці. Це вже межує, даруйте, з ідіотизмом. Бо дуже не хочеться вірити, що це звичайне кокетство і бажання бути оригінальним. Згадаймо противсішку Забужко - в неї ніби мало б бути більше досвіду... А туди ж. Колись герої фільму Айболить-66 співали "Это очень хорошо, что пока нам плохо". У Дереша така сама логіка. Але життя - не казка.
Відповісти
А не було б цієї епатажної заяви, не було б і повідомлення про Дереша. Письменник тепер, як і естрадний виконавець, мусить бути на вістрі скандалу. Тоді, може, й куплять його книжку з цікавості, чи він і в творах своїх такий дурний, як з вигляду.
Відповісти
Письменник - не політолог, він сприймає життя екзистенційно. Крім того, я не почув, що він закликає терпіти цю владу. Він, скоріше, очікує, що дедалі більше людей її не терпітимуть, і це буде наслідком очищення свідомості нації.
Відповісти
"Тому нам усім треба дякувати Богові за те, що є така влада, яка допомагає очиститися через страждання, через, як нам здається, несправедливість."

У 16 років він видав свій перший роман, а вже у 33 роки в нього міркування пристаркуватого маразматика. Перегорів хлопець…
Відповісти
Останні новини
Письменник Дереш вважає нинішню владу благом
29 травень, 2012, 17:45