Відбулось засідання тристоронньої групи щодо Донбасу

Відбулось засідання тристоронньої групи щодо Донбасу
Тристороння контактна група у четвер, 15 січня, у Києві провела засідання, обговоривши можливість участі у подальших консультаціях представників самопроголошених республік.

Про це йдеться у заяві групи, оприлюдненій у четвер прес-службою ОБСЄ, - повідомляє "Укрінформ".

«В продовження зустрічі чотирьох міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» 12 січня 2015 року у Берліні, тристороння Контактна група, у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЕ, зустрілася сьогодні у Києві щодо підготовки запланованих консультацій Групи з представниками певних районів Донецької та Луганської областей», - йдеться у заяві.

У ній також зазначається, що група готова до продовження консультацій та чекає на підтвердження присутності на них підписантів Мінських домовленостей.

Консультації контактної групи за участю представників так званих «ДНР» та «ЛНР» та результативність цих консультацій з огляду на виконання Мінських домовленостей є важливою передумовою для продовження врегулювання ситуації на Сході України в рамках «нормандського формату».

Раніше речник МЗС України заявив, що українська позиція у питанні консультацій контактної групи полягає у тому, щоб в її роботі від самопроголошених республік брали участь ті, хто справді можуть приймати рішення або є учасниками Мінських домовленостей. Водночас, за словами речника МЗС, Україна готова до продовження роботи групи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з терористами перемовин не ведуть-їх знищують!
Відповісти
Останні новини
Відбулось засідання тристоронньої групи щодо Донбасу
16 січень, 2015, 08:34