У Луцьку пікетували прокуратуру: хочуть покарання голосувальників за «диктаторські закони». ФОТО

У Луцьку пікетували прокуратуру: хочуть покарання голосувальників за «диктаторські закони». ФОТО
Громадські активісти організували пікет приміщення прокуратури Волинської області в рамках всеукраїнської акції-«нагадування» про те, що нардепів, які голосували за «диктаторські закони», досі ніяк не покарали.

Дійство відбулося у річницю голосування – 16 січня 2015 року.

Цікаво, що журналістів на акцію фактично прийшло більше, ніж самих пікетувальників.

Як зазначив громадський активіст Павло Данильчук, досі не покарали осіб, які влаштовували «репресії» проти активістів Євромайдану, а тому, на його думку, керівництво Генеральної прокуратури на чолі із Віталієм Яремою варто усунути.

Активіст вважає, що влада наразі намагається «відправити» всіх активних громадян на Схід, «щоб не заважали».

«Минає рік з моменту скоєння злочину народними депутатами 7 скликання, які організували та провели незаконне голосування 16 січня 2014 року за «диктаторські закони». Прямими наслідками стали події на вулиці Грушевського у Києві та перші випадки застосування вогнепальної зброї з боку працівників міліції…», - ідеться у зверненні.

«У генеральної прокуратури заходиться кримінальне провадження … від 31. 07. 2014 за фактом зловживання владою з метою одержання неправомірної вигоди народним депутатами Олійником В. М., Калєтніком І. Г. та іншими, які організували та провели незаконне голосування», - ідеться у зверненні.

«Слідчі Генеральної прокуратури не в змозі встановити домашні адреси народних депутатів, не в змозі отримати відеозапис голосування, не здатні затримати головних підозрюваних».

«Підозра оголошена заочно лише Калєтніку І. Г. та Олійнику В. М. заочно та лише після їх втечі в Крим».

«Вимагаємо невідкладно повідомити про підозру всім 235-ти народним депутатам, хто зазначений в офіційних результатах голосування 16 січня 2014 року, на негайно вжити заходів щодо недопущення їх виїзду за кордон».

Також представник «Самооборони Волині» Богдан Климчук запропонував підтримати 16 січня святкувати в Україні «День …андонів». Саме до них він відносить голосувальників 16 січня.

Колективне звернення вручили заступнику прокурора області Олександру Сліпчуку, оскільки Вадім Максимов у відпустці. Той пообіцяв, що звернення відправлять «в Київ» вже сьогодні. На запитання про те, як на Волині покарали тих, хто репресував активістів, Сліпчук відзначив, що готовий говорити про дії щодо конкретних осіб правоохоронних органів, а не про «загальні фрази».

Є версія подій про те, як відбувалося голосування волинських депутатів за закони 16 січня. Її повідомив у коментарі ВолиньPost нардеп Ігор Єремєєв.

"16 січня зранку подзвонив Арбузов і запропонував зустрітися з питань ухвалення бюджету. Під час зустрічі запитав: ти голосувати за бюджет будеш? Відповів: буду (бо там на Волинь 120 мільйонів гривень заходило на дороги). Потім Арбузов запропонував проголосувати за пакет законів, який начебто вони підготували, але ще не внесли. Відповів, що не читаючи, голосувати не буду, бо мажоритарник, і люди можуть не пробачити. На цьому і розійшлись", - зазначив Єремєєв.

"В сесійній залі проголосували за бюджет і за внесення законів до порядку денного, але як тільки почалось голосування руками, ми демонстративно склали руки на грудях і не голосували. Для того, щоб вірити чи не вірити, треба довести протилежне. Головою Верховної Ради тоді був Рибак, першим заступником – Калєтнік і апарат ВР ще той
", - додав депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
громадський активіст Павло данильчук...уже накерувався в Правому секторі....клоун
Відповісти
данильчук уже не їде на схід воювати....уже не варто..піар не доречгний..то ж виборів немає...
Відповісти
Щеб покарали вже тепершніх депутатів,які голосують не знаючи за що,та за антисоціальні закони.Як при нинішніх законах виживати?
Відповісти
Данильчук-клоун і ще 5-6 таких же клоунів і це громадська думка?
Відповісти
Система не змінилась, винні не покарані,то треба нагадувати постійно владі про це.
Добре, що хтось пам'ятає про диктаторські закони.
Відповісти
Мозгоблуд,а ти хоть читав ті закони,про які говориш,чи як папуга повторюєш це не знаючи змісту
Відповісти
згідно закону про депутатів верховноі ради депутат не несе відповідальності за результати його голосуваня.може голусувати за закон про схід сонця на заході.
Відповісти
Ну так давайте вже того данильчука обіср.мо як можна і не можна,а влада така хороша,обіцяли одне ,а зробили дульку з маком,і до чого було робити те все?(щоб інші ж такі самі бандити як Яникович прийшли йому назміну,позорникі
Відповісти
А що Данильчук зробив в кріслі депутата міської ради??? Скільки пропозицій чи законопроекиів??? Поправок і тд??? А ви ще йому всі вірите??? Це брихун який ігнорує своїх виборців які зараз доречі до нього звертаються!!!
Відповісти
До відома всіх ядучих коментаторів і редакціїї Волиньпост,зокрема. Справи щодо Майї Москвич дотепер НЕ ЗАКРИТІ ! Пройшов рік.Це не чутки і не жарт.Сподіваюсь,що журналістам цікаво буде дізнатися,хто в Волинській прокуратурі чекає повернення Яника.
Відповісти
Правильно що не закрита є ще сподівання що хоть в когось є здоровий глузд. Довідка - Майя директор нац.альянсу (що то таке, що робив???), хотіла стати прокурором області (з її слів: "Я вже все там вивчила, знаю" - це напевно мова йде про колір стін). Бідо пришелепкувате та Майя, гузьова подруга (як він висловився "моя дівчина")
Відповісти
А що робив Данильчук та Компанія цей рік щоб покарати винних??? А штендер з рекламкою не дешевий, напевно за гроші пожертвуваних людями на АТО... Позорища.....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пікетували прокуратуру: хочуть покарання голосувальників за «диктаторські закони». ФОТО
16 січень, 2015, 12:03