Освятили обеліск і могилу прикордонників

Освятили обеліск і могилу прикордонників
У міжнародному пункті пропуску «Ягодин» освятили відреставрований обеліск і братську могилу 28-ми прикордонників, які полягли 22 червня 1941 року у бою з фашистами.

Про це йдеться на сайті облради.

Місцеві охоронці кордону, митники, представники влади, духовенство, журналісти, ветерани війни та прикордонної служби стали учасниками панахиди по воїнах, яка відбулась через 71 рік після їх загибелі.

Ініціатором реконструкції пам'ятника виступив депутат Волинської обласної ради Володимир Латковський. Він звернувся за підтримкою до працівників Ягодинської митниці, Луцького прикордонного загону, підприємців, небайдужих громадян Любомльського, Ковельського та Шацького районів.

Депутат вважає, що люди, які перетинають кордон через автоперехід «Ягодин», тепер бодай на секунду зупинятимуться, схилятимуть голови.

Він також вдячний єпископу Володимир-Волинському і Ковельському Володимиру, місцевим священикам, які вперше за 71 рік після закінчення Другої світової війни відслужили панахиду над останками полеглих.

Прибув на панахиду і перший командир Волинського прикордонного загону генерал-лейтенант Аркадій Яворський.

«Сьогодні цей пам'ятник нарешті виглядає так, як має виглядати шана людська. Символічно, що це зроблено руками земляків-ентузіастів. Понад півтори тисячі прикордонних застав від Балтики до Карпат зустріли ворога боями, жодна з них не відступила. Можливо, владі варто подумати над тим, щоб присвоїти звання старшого лейтенанта Старовойтова ще і прикордонному відділу «Ягодин», - зауважив генерал-лейтенант, який народився на Любомльщині.





Довідка

Братська могила прикордонників і знаходиться на території «Ягодина», безпосередньо у зоні прикордонно-митного контролю.

Поряд з могилою у 1962 році встановлено обеліск, автором якого був скульптор Герман Кронгауз.

У 1975 році обеліск визнано пам'яткою історії місцевого значення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Освятили обеліск і могилу прикордонників
29 травень, 2012, 17:34