У Нововолинську лише двоє військових отримали статус учасника АТО

У Нововолинську лише двоє військових отримали статус учасника АТО
У Нововолинську лише двоє людей офіційно отримали статус учасника бойових дій, і це кадрові військові. Їм видано відповідне посвідчення 31 грудня 2014 року.

Про це повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Нововолинської міськради Наталія Волчанюк за круглим столом сьогодні, 16 січня, - пише "БУГ".

Процедура отримання офіційного статусу учасника бойових дій не з легких. Інформування громадськості мінімальна, люди, які звертаються у військомат обурені їхньою неефективною роботою, адже запити не задовільняють. Під час круглого столу було вирішено донести інформацію через ЗМІ про те, як отримати учасника АТО, куди звертатись для розшуку зниклих, як отримати допомогу пораненим і т. д. Військовий комісар нововолинського об’єднаного військового комісаріату Олександр Плужнік погодився сприяти поширенню інформації.

Порядок надання статусу учасника бойових дій проводиться відповідно до постанови від 20 серпня 2014 р. № 413. “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення”.

Також підіймалося питання правової допомоги для учасників бойових дій у місті Нововолинську. По цьому питанню виступила головний спеціаліст управління юстиції Вікторія Скриннік. Вона повідомила, що в Нововолинську вже не перший рік працює громадська приймальня, куди за безкоштовною допомогою можуть звертатись учасники бойових дій чи члени їх сімей. За 2014 рік таких звернень не було. Тому було ініційоване інформування населення через ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"""Військовий комісар нововолинського об’єднаного військового комісаріату Олександр Плужнік погодився сприяти поширенню інформації""

та йому першому треба кланятись в ноги хлопцям АТОшникам, а то він ще... ПОГОДЖУЄТЬСЯ СПРИЯТИ ІНФОРМУВАННЮ
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську лише двоє військових отримали статус учасника АТО
16 січень, 2015, 17:33