Пояснили, чому українцям анулюють шенгенську візу

Пояснили, чому українцям анулюють шенгенську візу
Останнім часом почастішали випадки заборони в’їзду до ЄС громадянам України через некоректне використання шенгенської візи.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ у п'ятницю, 16 січня, - пише Українська правда.

За даними міністерства, останнім часом фіксуються "непоодинокі випадки анулювання громадянам України дійсних шенгенських віз в аеропортах держав-членів ЄС та повернення їх в Україну через порушення шенгенського законодавства".

Як повідомляє "Укранська правда", найпроблемнішим є польський аеропорт Катовіце, де українцям з польською візою відмовляють у в’їзді через підозру про те, що вони летять в інші держави транзитом. Підставою відмови зазвичай є відсутність броні готелю чи її підробка.

Також раніше непоодинокими були випадки анулювання віз українцям у німецьких аеропортах.

Водночас в МЗС не стали офіційно коментувати дані про те, в яких країнах фіксується найбільше проблем з анулюванням віз.

У міністерстві зазначають, що підставами для таких проблем українців є порушення ними одного з двох шенгенських правил – правила першого в’їзду (візу має оформлювати та країна, до якої прибуває літак) або правило найдовшого перебування (найбільше днів під час поїздки має бути проведено в тій країні, яка видала візу).

"Якщо особа не надасть доказів, що планує поїздку до країни, яка видавала візу, це може бути причиною відмови у в’їзді", - наголосили у МЗС.

"Важливо надати прикордонним службам логічне і документально підтверджене обґрунтування вашої поїздки", - заявили в зовнішньополітичному відомстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же заяви про безвізовий режим?
Відповісти
Мені дали поляки заборону на вїзд до Польші на 6 місяців і в ЄС на рік.Зробили фоторобот і взяли пальці.Зараз можна якимось чином виїхати в ЄС?Дякую.
Відповісти