Визначили 5 напрямів розвитку Волині на найближчі роки. ВІДЕО

Визначили 5 напрямів розвитку Волині на найближчі роки. ВІДЕО
На Волині визначено п’ять пріоритетних напрямків розвитку області на найближчі п’ять років.

Обговорювали їх під час засідання керівного комітету з розробки Стратегії регіонального розвитку «Волинь-2020» 16 січня, повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

За словами радника голови облдержадміністрації та керівника комітету Сергія Кошарука, у стратегії особливу увагу зосередили на розвиткові таких напрямків: людський потенціал, волинське село, нова промисловість, місцева енергетика та туризм.

"Усе ж таки основна увага має бути на розвитку людського потенціалу, оскільки жодна галузь не зможе ефективно працювати та й, зрештою, жоден проект не буде зреалізовано без хороших спеціалістів", – пояснив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин зазначила, що майже половина населення області, а це 48% становить сільське населення. Тому пріоритетними напрямками подальшого розвитку економіки має стати виробнича та переробна галузь.

Аграріїв, які забезпечують майже третину валового регіонального продукту, потрібно стимулювати до запровадження новітніх технологій та інновацій на фермерських господарствах. Крім того, мають залучатися й інвестиційні проекти, аби підвищити рівень облаштування сільських місцевостей.

Керівник підгрупи Василь Дутко підкреслив, що заміщення природного газу альтернативними видами палива, зокрема біомасою, є тією ціллю, над якою працюють у рамках стратегії розвитку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вказані лише шляхи реалізації цього. Отже, чергова утопія і маніловщина...
Відповісти
Останні новини
Визначили 5 напрямів розвитку Волині на найближчі роки. ВІДЕО
17 січень, 2015, 10:48