У Луцьку хочуть створити ІТ-кластер

У Луцьку хочуть створити ІТ-кластер
У Луцьку відбудеться конференція, під час якої обговорюватимуть проблеми ІТ-сфери у місті та шукатимуть шляхи їх вирішення. Також під час заходу ініціюють створення ІТ-кластеру у місті.

Конференція відбудеться 20 січня у приміщенні ЦНАПу.

До участі запрошуються представники освітньої сфери міста, проректори з навчально-виховної роботи ВНЗ Волині та приватних навчальних закладів, представники бізнесу в ІТ-галузі та ЗМІ.

Також у заході візьмуть участь представники Луцької міської ради, управління освіти та науки Луцької міської ради, виконавці проекту та партнери.

"Станом на сьогодні багато українських фахівців працюють саме на іноземні компанії. Проте у нас є потенціал для створення власного програмного середовища. Потрібно розробити передумови для розвитку ІТ-сфери в місті, в тому числі з прозорими і зрозумілими правилами гри для всіх учасників процесу", - зазначили організатори.

"На жаль, сьогодні Луцьк не позиціонує себе як привабливе для розвитку ІТ-сфери та залучення інвестицій місто, хоча усі необхідні передумови для цього є. Зокрема, у Луцьку є декілька десятків компаній, що спеціалізуються на розробці програмного забезпечення. У Луцьку також є і кадровий потенціал для ІТ-сфери, який потрібно розвивати", - додали організатори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.