Волинським студентам порадили, коли і куди влаштовуватись на роботу

Волинським студентам порадили, коли і куди влаштовуватись на роботу
Роботодавці Волині потребують працівників, які вміють вправлятися з інструментом і технікою, а це 25% від усіх вакансій.

Також є потреба у працівниках у сфері торгівлі (касири, продавці продовольчих і непродовольчих товарів), сфері обслуговування (бармени, кухарі, офіціанти), швейній галузі (швачки, кравці), - пише газета "Сім'я і Дім".

За останніми статистичними даними, від роботодавців на Волині було мобілізовано п'ять тисяч осіб. Ці робочі місця залишаються закріпленими за ними, але роботодавці втратили багато кваліфікованих працівників і змушені шукати заміну.

На одне вакантне місце претендує 11 безробітних.

Начальник відділу сприяння працевлаштування та надання послуг роботодавцям Волинського обласного центру зайнятості Олена Комар розповіла, що законодавчі зміни дозволили звертатися громадянам у будь-який центр зайнятості незалежно від місця прописки.

Такі нововведення мають розв'язати проблеми з працевлаштуванням вимушених переселенців, - запевнила фахівець служби зайнятості.

Відтак, у Волинській області станом на кінець грудня 120 переселенців із Криму та території проведення АТО працевлаштовані на заводи, на пошту та торгівлю.

Фонд соціального страхування на випадок безробіття стимулює роботодавців створювати нові місця. На новостворені робочі місця торік влаштували майже 350 безробітних.

Також для осіб старше 45 років діє програма з надання ваучерів на здобуття освіти, щоб підвищити свою конкурентноздатність на ринку праці. Такими ваучерами у 2014 році скористалися 80 волинян.

Фахівець центру зайнятості зазначила, що молодь здебільшого здобуває освіту не заради знань та практичних навичок, а заради диплома.

Зараз ринок переповнений юристами, бухгалтерами, політологами, істориками, біологами, географами. Дуже велика потреба у робітничих професіях.

"Тим паче, що рівень заробітної плати у робітників є доволі високим. Приміром, у вакансії водія на міжнародні перевезення пропонують зарплату сім тисяч гривень, головного бухгалтера в сільськогосподарському підприємстві Луцького району - п'ять тисяч, головного інженера з лісовпорядкування - чотири тисячі", - розповіла Олена Комар.

Також у службі переконують, що треба починати шукати роботу не на останньому курсі і не після закінчення вишу.

"Для того, щоб зорієнтувати майбутніх випускників, які професії є актуальними на ринку праці, на Волині вперше були створені центри кар'єри. Наразі їх є 12 по області", - зазначила Олена Комар.

Також працівник центру зайнятості додала, що диплом приватного чи державного вишу не відіграє визначальної ролі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським студентам порадили, коли і куди влаштовуватись на роботу
17 січень, 2015, 12:10