На сцені волинського театру поставлять «Століття Якова» Володимира Лиса

На сцені волинського театру поставлять «Століття Якова» Володимира Лиса
У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться вистава, створена за мотивами роману Володимира Лиса «Століття Якова».

Прем’єру планують на 27 лютого, - пише "Слово Волині".

На питання, що з цього приводу думає автор роману, Володимир Лис відповів: «Моє ставлення до цього, безумовно, позитивне».

А історія виникнення задуму щодо вистави така: прочитав роман головний режисер волинського театру Петро Ластівка. І він сказав, що добре було б, аби Володимир Лис написав п’єсу. Але запропонував такий варіант: оскільки роман багатоплановий, і, як казав Кузьма Прудков, «нельзя объять необъятное», і це буде перестрибування через усі події... Тим паче, що зараз вистава триває до двох годин, не можна буде всього охопити, тому запропонував автору зробити п’єсу за якоюсь однією сюжетною лінією. От і створили сюжетну лінію про стосунки Якова і Уляни.

Спочатку планувалася назва «Кохання Якова». Як розповідає Володимир Лис, згодом дійшли висновку з головним режисером і режисером Миколою Яремківим, якого запросили з Києва, що п’єса буде називатися «Століття Якова: перше кохання». А жанр (так уже режисер придумав) – «Поліська рапсодія на дві дії».

«І по суті, цю п’єсу я написав сам, у театрі її дещо скоротили», – додає Володимир Лис.

Автор уточняє, що можливе і продовження спектаклю. А поки що – волиняни в очікуванні вистави «Століття Якова: перше кохання»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оскільки роман автобіографічний, то у виставі багато відкритих сексуальних сцен Лиса, еротика, пози, сексуальні пестощі... Приходьте, подивимось разом. Тільки цікаво, хто грає Володю? Бо сам він до тієї "роботи" незграбний.
Відповісти
Навіть не дивно, що така порнуха сподобалась головному луцькому збоченцю! Дітей все страшніше і страшніше у театр водити...
Відповісти
123, обмежена Ви людина, якщо у романі побачили "порнуху" і тільки.
Відповісти
Чи-то пак, 132....)
Відповісти
Погоджуюсь. Сьогодні жодна вистава нашого театру не обходиться без сексу і еротики.
Відповісти
Останні новини
На сцені волинського театру поставлять «Століття Якова» Володимира Лиса
17 січень, 2015, 12:35