У Луцьку – марш за визволення України. ФОТО

У Луцьку – марш за визволення України. ФОТО
У Луцьку в рамках загальноукраїнської акції відбувся марш за визволення України, який пройшов від центру міста до Меморіалу слави 18 січня.

Участь в заході взяли лучани, громадські активісти та представники громадських організацій, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Представників влади на заході не було. Марш стартував з Театрального майдану і пройшов до Меморіалу слави. Біля могили Героя Небесної Сотні свободівця Василя Мойсея відбулася панахида, яку відслужив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

Голова батьківського комітету солдатів АТО Ярослав Мудрик зачитав текст звернення учасників мирної ходи за звільнення України, адресований Президенту України та Кабінету Міністрів України

Учасники ходи вимагають вчинити у місячний термін такі дій:

1. Законодавчого визнання терористичними організаціями так званих «ДНР», «ЛНР», усіх організованих озброєних бандитських груп, що вчиняють злочини проти людяності на українській землі.

2. Притягнення до кримінальної відповідальності ( у тому числі в порядку заочного провадження стосовно осіб, які перебувають у розшуку ) усіх замовників, винуватців, виконавців та причетних до розстрілу Небесної Сотні, катувань та знущань під час подій Євромайдану, усіх військових і цивільних посадовців, винних і причетних до трагедій під Іловайськом та іншими населеними пунктами у зоні бойових дій, винних у розвалі і розкраданні майна та озброєння Збройних Сил України.

3. Запровадження в межах українських територій, окупованих російськими агресорами та озброєними терористами, а також тих, які знаходяться під обстрілом, або стосовно яких є реальна загроза обстрілів чи окупації, воєнного стану.

Також учасники ходи звернулися до світової мирної спільноти, до Організації Об’єднаних Націй, Ради Європи, Європарламенту, керівництва усіх країн, які усвідомлюють смертельну загрозу поширення тероризму, з клопотанням:

1. Об’єднати зусилля всіх дієвих структур і небайдужих людей для недопущення у майбутньому таких кривавих терористичних актів, подібних тому, що стався недавно у Парижі.

2. Невідкладно визнати терористичними організаціями так звані «ДНР» і «ЛНР», не допустити «заморожування» неоголошеної війни на Сході України і надати Україні всю необхідну військову, невійськову, матеріально – фінансову і гуманітарну допомогу для якнайшвидшої ліквідації вказаного вогнища світового тероризму, максимально уберігши цивільне населення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Малувато щось
При Зеку вся та б`юджетна шваль (конторські, вчителі) бігом бігла на всі заходи.
Відповісти
Лучанин напевно дуже гордиться характеристикою вчителів "Шваль"
Відповісти
Крутий марш, нічого не скажеш. Тільки 1 питання: чи знав вельмишановний пан Шиба Богдан Павлович, котрий, нібито, був організатором цього заходу, знав, що в цей самий день, на 2 години пізніше має бути ще один марш такої ж тематики, організація якого розпочалась набагато раніше, ніж даний. Ще одна цікава річ, щодо співорганізації із Самообороною.
Відповісти
Все ж ясно, БШ скористався що люди вийдуть з храму та iдуть за священником, а вiн намагаэться переконати себе та всiх що йдуть за ним
Відповісти
Перевіряйте, що пишете. "представникі влади на марші не було" - серед пристуніх був Вітер і Кудрявцев.
Відповісти