У Луцьку влаштували акцію «Я - Волноваха», щоб вшанувати загиблих на сході. ФОТО

У Луцьку влаштували акцію «Я - Волноваха», щоб вшанувати загиблих на сході. ФОТО
Громадські активісти, волонтери та просто небайдужі волиняни долучилися до ходи «Я – Волноваха», що відбувається у Луцьку в рамках загальноукраїнської акції.

Дійство відбулося у центрі міста у неділю, 18 січня.

Напередодні ходи на Театральному майдані Луцька провели невелике віче, щоб «нагадати» владі про необхідність допомагати бійцям а також привернути увагу до трагедії смерті тисяч людей на Донбасі.

Боєць розформованої 51-ої бригади Андрій Катан розповів, що без допомоги волонтерів вони не змогли б витримати всі випробування війни із росіянами та сепаратистами. Також він визнав, що солдатів фактично зраджувало командування, Так, були випадки, коли частинам давали наказ висуватися на певну позицію, а потім точно по ній «били» «Гради» та артилерія.

Волонтерки обласного кординаційного центру допомог бійцям АТО Ірина Касабуцька та Катерина Віжевська нагадали, що Європа та світ активно відреагували на трагедії журналу Charlie Hebdo, натомість на вбивство значно більшої кількості людей багато людей за кордоном «закривають очі».

«Після того, що відбувалося в Парижі, вся Європа сколихнулася, а те , що відбувається у нас, майже ніхто не бачить… Європа, Америка, наша влада мають показати свою чітку позицію, адже зараз вже загинуло багато людей», - відзначила Віжевська.

Багато уваги приділити і питанню віри. Ведучий дійства Григорій Потапчук розповів, що на сході бійці починають молитися, адже лише віра може підтримати в умовах війни: «Хтось віруючий, хтось атеїст, хтось мав своє уявлення, але хлопці казали, коли поверталися звідти, то там вірити починали абсолютно всі».

Ієромонах Жидичинського монастиря УПЦ КП Дмитро нагадав, що церква молиться за українську армію та бажає їй перемоги.

«Хто ходить до церкви, той завжди чує таку молитву – за владу і військо. Бо якщо є влада і військо, то є все: є інтелігенція. Є молодь, є зарплати, пенсії. А без війська і влади ми не є державою. Але наша церква не молиться за військо так, як зараз в Московському патріархаті. щоб не було війська, щоб були всі мирні. Ми теж за мир, але якщо є війна, то військо здобуде перемогу та захистить правду», - відзначив він.

У ході взяли участь близько 100 активістів. Вони скандували «Схід і Захід разом!», «Донбас – це Україна». Були і досить радикальні гасла про «москалів» та «ножі».

Завершилося дійство молитвою на Меморіалі вічної слави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Могли ж зігнати всіх студентів, бюджетників, а так навіщо йти на це шапіто
Відповісти
а не пішов би ти сам знаєш куди.шапіто несчастне
Відповісти
Бо не раби!!! А ти й надалі соплі жуй....
Відповісти
Напевне все твоє життя шапіто. І ти не можеш відрізнити що справжнє, а що брехня.
Відповісти
Можливо я висловлю думку, яка викличе гнівну реакцію, але чомусь не хотілося прийти сьогодні на цей захід з табличкою "Я Волноваха", бо Я - ВОЛИНЬ, Я - УКРАЇНА! УКРАЇНА - змордована війною з осатанілими москалями та звироднілими донбасянами і лугандонами. ВОЛИНЬ - згорьована і сплакана за своїми кращими загиблими синами. Щось не пам'ятаю якоїсь подібної реакції на трагічну загибель сотень наших солдат, зрадницьки і підло розстріляних під Іловайськом і тією ж Волновахою (51 бригада). Не можу зрозуміти таку змавповану з французької акцію.Така акція, як на мене, і у Фрації викликала певний сумнів. Вбивство журналістів - це дикунство, але як називається глум над релігійними почуттями мусульман? Вбивство мирних жителів - це трагедія, але як називається те, що ці ж мирні жителі зробили з усіма нами, привівши війну на нашу землю? Чи не вони кликали путіна і расєю? Чи не вони ходили на референдуми і сепаратистські мітинги? Чи не вони здають позиції наших бійців і стріляють їм у спину? Чи не вони під щедрим дарами приносять нашим солдатам отруєну їжу і замінований мед? А звідки і куди їхали ці мирні жителі? З нашої території на "свою"? Це що, до банкоматів їздили за огидними їм гривнями? Вони загинули від зброї своїх же "визволителів",які воюють з хунтою і бандерівцями. А тому я не відчуваю своєї причетності до цих подій. Мені здається, що малолюдна акція пояснюється тим, що так думаю не одна я (може помиляюся). Коли прощаються з нашими дорогими хлопчиками, то приходять висловити своє співчуття і вдячність у сотні разів більше лучан.
Відповісти
на всі сто відсотків. може це жорстоко - мені тих східняків не шкода. це був їхній вибір. шкода тільки наших нещасних хлопців, які віддали життя за мерзоту.
Відповісти
Я частково Вас підтримую, але також і співчуваю родинам загиблих, адже люди стали заручниками ситуації, напевно наперед спланованої. Будьмо людьми, перш за все. Добро переможе зло. Перемога за нами. І ВІЧНА ШАНА НАШИХ ЗАХИСНИКАМ!!!
Відповісти
Як завжди більшість молодих людей випромінює щастя та радість несучи такі плакати..Молоді Луцька тільки пляски та танці минлих майданів в голові...Навіщо виходити на марш ,який покликаний вшанувати память загиблих, для веселощів???
Відповісти
Підтримую.Сумую за нашими загиблими хлопцями.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку влаштували акцію «Я - Волноваха», щоб вшанувати загиблих на сході. ФОТО
18 січень, 2015, 17:26