Волинські козаки - серед лідерів України на боях без правил. ФОТО

Волинські козаки - серед лідерів України на боях без правил. ФОТО
Вільний козацький бій, або бій без правил нещодавно відбувся на Рівненщині.

Це вже ІV-й відкритий чемпіонат України, який організовує і проводить Міжнародна федерація бойового гопака, - повідомляє
отаман ВМГО «Школа козацького гарту», вчитель бойового гопака Олександр Середюк.

Із восьми областей України з’їхалися юнаки та дівчата віком від 5 до 25 років, що склали понад 120 кількісну команду учасників бойових мистецтв. Тут були представники не тільки шкіл бойового гопака, а й рукопашного бою, бойового самбо, козацької боротьби «Спас» та інші.

Під звуки козацьких маршів та гарячими оплесками зустрічали глядачі молодих спортсменів бойових мистецтв у спорткомплексі ДЮСШ міста Березне Рівненської області. Після спільного виконання Державного Гімну учасників привітали в.о. голови райдержадміністрації Віктор Партак, священнослужителі Київського Патріархату, керманичі району та області. На урочистостях також були присутні учасники бойових дій АТО на Сході – Володимир Пастушок, Юрій Серганчук та інші. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували воїнів, що загинули від рук московських агресорів на Сході України.

Засновник стилю бойового гопака, президент бойового гопака, війт змагань Володимир Пилат провів традиційні ритуали перед змаганнями, у яких усі помолились Богу та спільно виконали різдвяну колядку. Секретар змагань Олег Нагорний нагадав присутнім, що змагання будуть проходити за правилами Міжнародної федерації бойового гопака.

Вперше в історії незалежної України змагання відбувалися під час військових дій, коли наші воїни змушенні стримувати "ненажерливі апетити кремлівських агресорів". Тому сьогодні, як ніколи Україна потребує відродження касти воїнів, воїнів-козаків, лицарів Сонця, Правди й Добра.

Таке відродження продемонструвалина у поєдинках. Присутні із захопленням аплодували як наймолодшим учасникам, які були ще дошкільного віку, так і зрілим юнакам та дорослим козакам, які не здавались без бою. Особливо майстерний бій показав Роман Жовтобрух, вихованець Волинської молодіжної громадської організації «Школа козацького гарту», який у другому раунді за 17 секунд зумів перемогти суперника, застосувавши больовий прийом на здушування, і вийшов у фінал. Яке ж було його здивування, коли у фінальному поєдинку він зустрівся із своїм рідним братом-близнюком Богданом. У хвилинному показовому поєдинку вони розділили перше і друге місця

На найвищому п’єдисталі 1 і 11 місце Чемпіонату України Роман і Богдан Жовтобрухи.

На найвищий п’єдистал першого місця також піднялися Іван Заболотний (школа бойового гопака міста Луцька – тренер Роман Ковальчук) та Мамотюк Юрій – МГО «Школа козацького гарту» місто Ківерці – тренер Олександр Антонюк).

В підсумку, волинські козачата на цьому чемпіонаті отримали десять медалей, в тому числі три золотих, дві срібні і п’ять бронзових медалей. А двом бійцям суддівська колегія вручила грамоти «За волю до перемоги». Це – Костя Чумаченко і Ілля Поворознюк.

Почесними грамотами «За підготовку висококласних спортсменів-козаків, переможців Чемпіонату України з вільного козацького Бою» були нагороджені також тренера і вчителі школи бойового гопака та «Козацького гарту» Роман Ковальчук і Олександр Середюк.

Команда МГО «Школи козацького гарту» та школи бойового гопака «Герць» з Верховним вчителем Володимиром Пилатом після змагань.

В загальному підсумку перше командне місце здобула школа бойового гопака «Патріот» міста Березне Рівненської області (тренер – Олександр Зайченко), друге – збірна команда волинського клубу змішаних єдиноборств рукопашного бою «Інсайт» та «Магістр» (заслужений тренер України, майстра 3-го дану з рукопашного бою, головний тренер Клубу з рукопашного та універсального бою В’ячеслав Паліївця, а третє – школа бойового гопака «Сварог» місто Нетішин Хмельницької області (тренер – Микола Колінько).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські козаки - серед лідерів України на боях без правил. ФОТО
19 січень, 2015, 09:03