Створення природного парку «Цуманської пущі» під загрозою

Створення природного парку  «Цуманської пущі» під загрозою
Міністерство екології та природних ресурсів України розглянуло звернення Волиньради щодо вжиття дієвих заходів на виконання Указу Президента України від 22 лютого 2010 № 203 «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Про це повідомила прес-служба Волинської обласної ради.

Задля реалізація наказу Президента, Мінприроди затвердило Положення про Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» (далі - парк) у підпорядкуванні Мінприроди, - пише у відповідь Волиньраді міністр екології Ігор Шевченко

У листі Міністерства йдеться, що станом на сьогодні спеціальна адміністрація парку не створена у зв’язку з попередньою позицією Волинської облдержадміністрації, Держлісагентства та землекористувачів створити парк у підпорядкуванні Мінагрополітики.

Волинська облдержадміністрація переглянула свої позиції та висловила підтримку щодо підпорядкування парку Мінприроди.

"Водночас при складанні бюджетного запиту на 2015 - 2017 роки за бюджетною програмою КПКВК 2401270 «Здійснення природоохоронних заходів» Мінприроди відобразило незабезпечену граничними обсягами видатків потребу в коштах для створення та функціонування парку в розмірі 8 184,6 тисяч гривень", - зазначив міністр.

Також він додав, що питання про забезпечення створення та функціонування парку буде розглянуто після доведення обсягів фінансування з Державного бюджету України на 2015 рік за бюджетною програмою КПКВК 2401270 «Здійснення природоохоронних заходів», - пише міністр екології.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Або "Ківерцівський національний парк", або ж Національнальний парк "Цуманська Пуща". Чи що довша назва, то гоноровіше звучить? Тоді додайте ще Центральноєвропейський на початку назви.
Відповісти
поки не дорізали лісу ніхто не зробить національний парк, та поки колісник буде керувати лісовим господарством на території області таколж в цьому питанні нічого не зміниться
Відповісти
А я тоді хто, якщо Колісник начальник?
Відповісти
Шановні ківерчани. Якщо будете чекати повного фінансування нац.парку,то від унікальних лісових масивів залишиться назва без змісту.Є указ Президента, Положення про парк, згода ОДА- віжжі в руки і вперед.Мінагрополітики нехай займається продовольчою безпекою держави.
Відповісти
Куля молодець якби не він, вже давно все розікрали б!
Відповісти