На Волині у дезертирстві звинувачують 1100 осіб

На Волині у дезертирстві звинувачують 1100 осіб
Наразі на Волині проводиться досудове розслідування у 44 кримінальних провадженнях проти більше 1100 осіб, яких звинувачують в дезертирстві.

Про це повідомив прокурор Волинської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Олександр Курсов під час прес-конференції у вівторок, 20 січня.

За його словами, 37 проваджень зареєстрували у 2014 році, ще 7 - у 2015 році.

Із понад 1100 можливих дезертирів 1082 – з 51-ої бригади, 30 осіб із 14-ої бригади, а інші - з першого батальйону територіальної оборони «Волинь».

Курсов нагадав, що наразі покарання за це – до 3 років позбавлення волі, однак невдовзі можуть прийняти зміни до законодавства, які передбачатимуть від 5 до 10 років позбавлення волі за дезертирство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопці на пузі вибираються з під Волновахи, смердючі, вертаються в частину в Володимир Волинському, а їм кажуть "О а ми вас і не чекали вже, на вас вже хест поставили ідіть тихенько додому" - Дизертири..? або, осліп хлопець в бою загубив автомат, а йому шиють спаву, що він зброю згубив (чи продав (не знаю)). Ось такі у нас ДИЗЕРТИРИ,
Відповісти
Думаю в цю мобілізацію кількість дизертирів збільшиться в рази.А, втікачам я радив би згуртовуватися і відкривати другий фронт проти ворогів в тилу.
Відповісти
..ти правий....давно пора повернути зброю проти "своїх" ворогів...тоді мабуть швидше вирішили б конфлікт на Донбасі...
Відповісти
Вот и получат статус УЧАСТНИКА АТО!!!
Відповісти
Із понад 1100 можливих дезертирів 1082 – з 51-ої бригади, 30 осіб із 14-ої бригади, а інші - з першого батальйону територіальної оборони «Волинь». - хтось з математикою не дружить..
Відповісти
Дизертирство завжди було ганьбою любої армії. Не розумію як так склалося, що на патріотичній Волині стільки дизертирів.Для 51-ї бригади це практично 30%. Як що в Україні так справи підуть з дизертирством то скоро ми будемо "губернією Росії"
Відповісти
" Не розумію як так склалося, що на патріотичній Волині стільки дизертирів …?" А те як на цих виборах проголосувала наша патріотична Волинь, виходить, що тобі зрозуміло …? А причинно-наслідковий зв'язок тобі не відстежується …? Виною цьому напевно що уроджена полішуцька "хитродупість" ! Адже трохи більше ніж рік назад для таких "хитродупих" наших земляків пратія регіонів була мало не іконою, через яку вони, геть зі своєї родинної шкіри вилазячи, намагались проникнути хоча б на якісь владні посади, щоб мати можливість потім гордо ходити, перед рештою своїх земляків, наче півні, в піджаках та з підперезаними краватами шиями …! А якщо при цьому "ксиву" прокурорську вдалось би отримати, то це була б уже сама бажана та омріяна з малих літ вершина …!
Відповісти
Останні новини
На Волині у дезертирстві звинувачують 1100 осіб
20 січень, 2015, 14:52