Луцьким депутатам та членам виконкому міськради куплять планшети за бюджетні гроші

Луцьким депутатам та членам виконкому міськради куплять планшети за бюджетні гроші
У бюджеті Луцька на 2015 рік заклали гроші на купівлю для депутатів міськради та членів виконкому планшетів.

Про це повідомив міськради Сергій Григоренко під час засідання виконкому міськради у середу, 21 січня.

Якої моделі будуть планшети, Григоренко не уточнив.

За його словами, планшети окупляться приблизно за рік, бо тільки за місяць міська рада витрачає близько 5000 гривень на папір.

Також Григоренко розраховує, що значна частина депутатів та виконкомівців відмовляться від планшетів, адже можуть і самі собі їх придбати.

Планшети будуть службовими, тобто депутати не будуть забирати їх собі після завершення каденції, - уточнив секретар міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 53
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце сука економія по українськи, на ато люди збирають гроші і діти колядують, а ці мудаки собі гаджет прикольний куплять!
Відповісти
Зразу видно що коментують БЕЗДАРИ і далекі від економіки люди. Мова йшла не про айпеди а про самі дешеві планшети!!! Хай навіть один вартує до твох тисяч, наприклад, а можна й за півтори знати, то окупляться вони при витратах на папір за 8 місяців. Чого кіпішуєм??? )))
Відповісти
Коментують люди, які прочитали новину. В новині чітко написано IPad.
Відповісти
де там iPad написано? лише на малюнку показано, а в тексті немає
Відповісти
було написано потiм поправили!
Відповісти
і взагалі, таке враження що в волиньпост працюють не професіонали, а школярі. з ранку статья містила зовсім інший зміст, а поправивши її автор навіть не повідомив про спростування, було написано про ipad
Відповісти
підтримую!!! все ясно і так давно)))Палиця та Романюк тут в святих)))),що ще хочете???правдивих комментів нема, а ті,які захищають міську раду ооооооооооо безліч))))справедливості тут 0, тут пишуть з помилками....
Відповісти
До чого тут економіка?! Наші депутати мабуть спроможні придбати планшети за свої кровні "зароблені" гроші, а не витягувати з бюджету те, чого і так немає.
Відповісти
а з яких це пір електронний варіант документу має юридичну цінність?
Відповісти
Самі дешеві планшети??? Ти хоч бачив їх? Вони не ігри будуть бавитись а хочуть для офісної роботи - а це як мінімум планшети на віндовсі, які коштують від 4-5 тис. грн., бо на адроїді вони хіба що в твітері писати будуть)))
+ якщо людині потрібно буде укласти договір чи видати довідку, вони на чому друкувати будуть???
п.с. з тебе такий економіст, як з Януковича президент))
Відповісти
нє пацани це просто атас, це блін просто ж...а якась. ви там шо ах....і вже зовсім??? купіть дітям в школи! запровадьте таку програму нє?
Відповісти
діти в школах їх швидко потрощать або покрадуть, це гроші на вітер
Відповісти
В школі батьки здають на "ноутбук для вашого вчителя" по 400-500 гривень, то цим депутатам теж нехай родичі оплачують планшети.
Відповісти
восени нові місцеві вибори. Може, давайте вже новий склад міськради вирішить чи ті вживані після григоренків айпеди їм потрібні. Очевидно григоренко хоче на завершення каденції відхопити собі дорогущий айпед.
Відповісти
5000 грн. в мiсяць для мiськоi ради це багато???
I при чому тут планшети.

Для чого вигадувати примiтивнi вiдмазки для купiвлi сучасного необхiдного обладнання?
Краще б назвали розмiр зарезервованоi суми.
Відповісти
А вихователям в садочку чому не придбає міська рада "сучасне необхідне обладнання"?
Кандидати десь знаходили гроші на вибори, отже могли б і на планшети собі знайти,- винахідливі наші.
Відповісти
дякую за смішну новину зранку))))))))))
Відповісти
а гаджети часом не в Ярчика будуть закупляти?...
Відповісти
спалили яручика, хлоп хтів хоч якось заробити, а тут ви зі своїми коментарями....а ще ініціатору планшет на відкат подарувати! труба бізнесу..
Відповісти
Агов, Депутати!
Ви що робите!!!
Людям з\п не дають, а вони собі айпади купляють.
Зажрались с*** наші депутати
Відповісти
про людей думають :((
Відповісти
Навіщо воно їм. Зараз кожну копійку треба берегти.
Будуть в angry birds бавитись. Зроблять ігрову кімнату з залу засідань. Щоб вони всі пальці постирали на тих планшетах.
Відповісти
Ідея може і непогана, сучасна. Але як завжди через одне місце. Замість IPad можна купити 2 КРУТИХ китайський планшета з негіршими характеристиками, просто меншими понтами. І дійсно, гроші на це з бюджету - не нервуйте народ. На виборчу компанію десятки тисяч (якщо не сотні) знайшли, а на іграшку за 200 баксів (китайську) треба з бюджету брати? Хоча і так ясно, що робота цих "патріотів" в тому і заключається, щоб ПОБІЛЬШЕ взяти з бюджету. Навіщо ж було інвестувати у вибори якби не знали на 200%, що відібьється і ще стільки ж зароблять.
Відповісти
Позорище. Депутати іздять на супердорогих машинах, тринькають гроші на ліво і на право, а ім ще й планшети купують. Краще б дітям незабезпечиним подарували, які мріють про такі гаджети!!!! А дорослі дядьки можуть і самі собі придбати такі цяцьки!
Відповісти
Мало того, що гаджети цього виробника дкже дорогі. Так їх певно ще й закуплять в тричі дорожче. І вони стануть золотими.
Відповісти
ЗА ТАКУ ХРЕНЬ треба виходити на вулицю і висловлювати свій протест. Такі речі просто недопустимі в умовах війни. Таке враження, що ми живемо в ОАЄ а не в Україні.
Відповісти
це Українські реалії
Відповісти
от якби скоротити всіх Українських дупутатів на 80%, щоб змінилось ? крім ЗНАЧНОГО зменшення витрат бюджету
Відповісти
Так, не витрати на папір радила б я скоротити, а кількість депутатів.
Відповісти
Волиньпост пишіть вірно новини. Мова йшла не про "айпеди", а про планшети. Причому не останніх моделей, а бюджетні, тобто недорогі. Те, що потрібно переходити на сучасніші технології, це правильно, можливо не зовсім на часі...
Відповісти
В нинішніх умовах, соціальних та економічних, та в час військового протистояння з Росією, можна обійтись і без планшетів.
Це навіть не ГАНЬБА, це просто АХУ*ВША тєма.

Нехай пальці постирають об планшет!
Відповісти
Так може всім українцям купити планшети для економії паперу????!!!! Позор!
Відповісти
Це буде бюджетне Лайно. Через трохи тріснуло, глюкнуло, батарея здулася...... і куплять заміну. І не смішіть громаду про передачу іншому. Ось така буде економія.
Відповісти
Якщо мова про бюджетні моделі - це вже інше. Але купувати - НІ. Ввести як обовьязковий елемент на засіданнях. Як дрес код. Ніхто не збідніє. А компи і планшети - тільки в школи і універи. А не тупорилим свиням біля корита.
Відповісти
А чому ми дітям в школу здаємо кошти на папір ? Робимо ремонти і купляємо компютерну техніку в школу за власні кошти. Мали б совість приймати такі рішення. Дорослі люди наші депутати,а ведуть себе як справжні крадії.
Відповісти
ЖАХ!!! У вас совість є?!!! На передовій хлопцям біноклів дальнього бачення не вистачає...і не тільки. А вам пленшети- перша необхідність!
Відповісти
І що ж місцеві депутати так уважно читають на 5000 гривень?? Проекти рішень?.. не смішіть.
Відповісти
Сумніваюсь, що сві депутати вміють користуватись компютерами. Оце то так. Діти збирайте пляшки і бумагу, книжок не має, і т.д. В освіті працівники бумагу вже рік купують за власні кошти, компютери ремонтують за власні кошти. Компютерну техніку для роботи купують (часто у кредит) за власні кошти, бо знають, що нормально працювати, на належному рівні, без цього не можна. Цукерок дітям-сиротам не дали, а техніку собі купують. Позор!
Відповісти
Дійсно, як на матеріальне забезпечення шкіл і садків то нема коштів,вже як добрий день за все батьки платять, а тут на планшети є!!! Ганьба
Відповісти
Треба кожному депутату купити по автомобілю!
Відповісти
Цим депутатам треба смугасті роби купити бюджетним коштом, в якості уніформи, щоб не забували, що вони слуги народу, і на зайве губу не розкатували.
Відповісти
наші депутати і туалетний папір нераціонально використовують, що вже про канцелярію говорити, у міста майже ні на що грошей нема, а планшети нам потрібні як повітря, а можливо в нас депутатів вже за багато
Відповісти
Дуже правильно і по сучасному. Папірці - це минуле століття і лишня біганина
Відповісти
Діти в школах не потрощать, бо там є порядок, якби такий порядок був скрізь, то все було б на вищому рівні. Отже, дійсно, хай куплять в школи, або дітям сиротам, а то наші депутати забули закласти в бюджет кошти для вчителів, щоб їх навчили користуватися планшетами. Майте совість, хіба немає дірок, де потрібно полатати.
Відповісти
А що, у нас стільки грошей, що нікуди подіти? Краще б якій хворій дитині допомогли!
Відповісти
Судячи з того скільки коментів викликала ця новина,думаю,депутатам треба задуматись,якщо вони вміють думати.
Відповісти
Ой! Йой! Йой! Міськрада планшети купить! Та ви план бюджету подивіться та видатки на наступний рік! Планшети - їх купівлю і тендер хто виграє проконтролюєте, а закупівлю товарів і послуг на освіту медицину чого не моніторите? А то склалося враження, що усі знають, що таке планшет, і усім стало заздрісно, що депутати отримають новий гаджет за кошт громади. Примітивно мислите, панове. Не там корупцію шукаєте. Хоча, сам факт її активного пошуку - це позитив. Нехай Григоренко почухається, перед тим, як заправляти своє авто :)
Відповісти
Давайте закупимо депутатам туалетний папір
Відповісти
Навіщо чиновникам планшети? Хто працював з ними знає, що робота з документацією на планшеті майже неможлива, це як на смартфоні створювати і редагувати документи. Комусь захотілось новими пристроями погратись.
Відповісти
Тоді нехай продадуть всі свої принтери і комп'ютери а за виручені кошти куплять планшети. Крім того, якщо мені потрібна якась довідка з міської ради, то мені її лише покажуть на планшеті??? У славетному Львові за таку ідею депутатів закопали б на Любінській!!
Відповісти
Треба Луцьк приєднати до Львова і мати одну нормальну львівську владу!))
Відповісти
Це не депутати,а мрази... Григоренка на вили!!!!!!
Відповісти
Не рівняйте Луцьк та Львів...
В нас одні полішуки та крадії!
Відповісти
Останні новини
Луцьким депутатам та членам виконкому міськради куплять планшети за бюджетні гроші
21 січень, 2015, 09:59