Рішення про воєнний стан вже підписані, - Пашинський

Рішення про воєнний стан вже підписані, - Пашинський
Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський заявив, що Україна готова ввести воєнний стан, але це поки не на часі.

Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу у вівторок ввечері, - пише Українська правда.

"Що дасть воєнний стан у військово-політичному стані? З точки зору мобілізації – нічого. З точки зору наявності танків у нас… Якщо ми оголосимо воєнний стан, у нас що більше танків стане?" – сказав Пашинський.

"Нам МВФ, як воюючій державі скаже, що грошей не дамо, тому що є статут Міжнародного валютного фонду. Ми дуже потребуємо зараз фінансової допомоги", - додав він.

Водночас, за словами Пашинського, вже всі необхідні рішення для оголошення воєнного стану є, вони "підписані та запечатані у конверти".

"Якщо не дай Бог, в Чернігівській області чи в Харківській з'явиться хоч одна батальйонно-тактична група, буде оголошена війна Росії, але це не той сценарій, про який ми повинні мріяти", - сказав він.

Спікер АТО Андрій Лисенко у вівторок ввечері повідомив, що російські регулярні війська атакували українських військових на півночі зони АТО.

"Усупереч попереднім домовленостям, українські військові підрозділи були атаковані на півночі зони АТО регулярними військовими формуваннями збройних сил Росії", - сказав він на екстреному брифінгу в Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не гарна стаття
Відповісти
пора звернути увагу на тил ворога, в них теж є залізниці, водогони, електромережі, газо-нафто перегони, мости, автошляхи і т.д.
Відповісти