На Волині чоловік провалився під лід і потонув

На Волині чоловік провалився під лід і потонув
40-річний чоловік вирішив скоротити шлях додому через велике озеро і провалися під лід приблизно за 50 метрів від власної оселі.

На допомогу чоловікові кинулися троє людей, однак самі пішли під воду, - повідомляє прес-служба управління ДСНС України у Волинській області.

Старший пожежник-рятувальник ДПРЧ-4 Ковеля Олександр Столярчук почув крики про допомогу, коли був вдома, бо мешкає біля озера.

При спробі допомогти людям, що потопали, він теж провалився під лід.

Олександру Столярчуку допомогли вибратися з води професійні рятувальники, разом з ним з-під льоду витягли 42-річного чоловіка, а потім 67-річного дідуся.

Усіх трьох порятованих до лікарні забрала швидка медична допомога.

Чоловіка, якому намагалися допомогти волиняни, врятувати не вдалося.

Рятувальники застерігають: перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про товщину льодового покриву на водоймі. У різних місцях річок та озер товщина льодового покриву може бути різною. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією. Міцність льоду можна частково визначити візуально.

На водоймах безпечним уважається лід (при температурі повітря нижче 0 град.):

- для одного пішохода – синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см (лід блакитного кольору – найміцніший, білого – міцність у два рази менше, сірий – свідчить про присутність води в товщі льоду);
- для групи людей (масові переправи пішки ) – товщиною не менше 15 см (дистанція в колоні по 4 чоловіка 5 м);
- при масовому катанні на ковзанах – 25 см.

Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.

Під час руху по льоду звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність слід проявляти у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами промислових підприємств, які впадають у водойму, кущами і травою, що виступають на поверхню.

При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду.

Також на сайті управління ДСНС України у Волинській області розміщені правила поведінки на льоду та надання допомоги потерпілим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.