У кожного 24-го українця – рак шкіри

У кожного 24-го українця – рак шкіри
За підсумками огляду більш ніж 4500 осіб з різних регіонів України, який був проведений з нагоди Дня меланоми 18 травня, фахівці констатували невтішну статистику: кількість вражених онкологією зростає.

Про це пише Дзеркало тижня.

Одночасно у 28 містах України 77 лікарів оглянули 4576 осіб з малозабезпечених сімей на предмет злоякісних новоутворень на шкірі.

За результатами нинішнього обстеження в Україні виявлено 61 меланому, 187 випадків раку шкіри, 749 осіб направлені у спеціальні онкологічні установи.

Найбільшу кількість виявлених онкозахворювань зафіксовано у столиці: з 1800 обстежених виявлено 12 меланом і 62 випадків раку шкіри, а також у Севастополі – 4 меланоми та 13 осіб з раком шкіри.

Вінницька та Рівненська області також потрапили у список, де виявлено найбільшу кількість злоякісних новоутворень: 5 меланом, 9 випадків раку шкіри та 4 меланоми і 4 випадки раку шкіри відповідно.

«Меланома – одна з найпідступніших і найбільш агресивних пухлин шкіри. При своєчасній діагностиці та своєчасно проведеного лікування життя всіх пацієнтів можна зберегти», – зазначає доктор медичних наук Ольга Богомолець.

Науково-технічний прогрес, зменшення озонового шару, ослаблена імунна система, хронічна депресія і стрес – це основні причини, які провокують новоутворення на шкірі і викликають онкозахворювання, кажуть медики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я, рак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.