Як на Водохреще на Волині варили куліш та допомагали армії. ФОТО

Як на Водохреще на Волині варили куліш та допомагали армії. ФОТО
19 січня в свято Водохреща на Оконських джерелах ГО «Фундація розвитку громад» влаштувала польову кухню, аби зібрати кошти для бійців на Сході.

Ще зранку до церемонії освячення води на невеличкому майданчику поряд з Оконськими джерелами з’явилися котелки, мангали, столи й дрова та закипіла робота, - повідомляють організатори.

Це громадська організація «Фундація розвитку громад» разом зі своїми однодумцями вирішили зібратися та влаштувати для жителів Маневицького району польову кухню, аби зібрати кошти на потреби бійців.

«Ми не випадково обрали Маневицький район. У Луцьку дуже часто ми та інші волонтери проводимо різні акції в підтримку військових. Люди долучаються, допомагають, спілкуються із волонтерами та добре проінформовані про потреби бійців. В області, в селах ситуація трохи інша. Люди хочуть та можуть допомагати, але не знають, як і чим. Тож ми вирішили дати людям цю можливість» - розказує координоторка соціальних проектів ГО «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук.

Вже за дві години на мешканців Маневицького району очікували найсмачніші страви польової кухні: куліш, запашні смажені крильця, гарячий бульйон, млинці з м’ясом та сиром, сирники, бутерброди, чай та глінтвейн. На страви із свого меню волонтери не встановлювали якісь фіксовані ціни. Люди просто кидали кошти в скриньки та замовляли те, що їм більш до вподоби.

«Спочатку люди не знали, як реагувати. Кидали кошти та брали собі лише гарячий чай. Приходилося вмовляти людей замовляти щось інше. Згодом за млинчиками, крильцями, глінтвейном створилася черга. Ми продали 40 літрів кулішу», - говорить Любов Казмірчук.

Директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Гораймівка Маневицького району Волинської області Микола Давидюк, що долучився до організації заходу, зазначив, що найголовніше те, що волонтерам вдалося створити позитивну атмосферу серед людей та об’єднати їх заради однієї мети. Волонтери інформували людей, що саме потребують бійці на Сході зараз, як, де та яким чином їм можна допомогти. Тож майже за 5 годин благодійної акції «Фундацією розвитку громад» було зібрано 4560 гривень. Ці кошти будуть витрачені на потреби волинських бійців на Сході.

Нагадуємо, що зараз бійці найбільш потребують теплого одягу та взуття, оптичних приладів, коліматорних прицілів, маскувальних сіток та халатів, медикаментів (знеболювальні, кровоспинні, протишокові препарати, антибіотики, матеріали для перев’язок, вітаміни, противірусні препарати та засоби від застуди), чаю, кави, горіхів, супових наборів із сухих овочів та іншого.

Принести речі та отримати додаткову інформацію можна за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх). Телефони: 0673328802; 0673323040.

Самостійно перераховувати кошти можна на картковий р/р № 26009055504051 ПАТ «КБ ПРИВАТБАНК», м. Луцьк, МФО 303440, ЄДРПОУ 37707135. Усі зібрані кошти будуть витрачені на потреби волинських військових на Сході. Більш детальну інформацію про допомогу ВОГО «Фундація розвитку громад» українській армії та звіти дивіться на сайті http://vogofrg.org/.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.