Парк чи гуртожиток: у Луцьку – «війна» за земельну ділянку

Парк чи гуртожиток: у Луцьку – «війна» за земельну ділянку
Питання про те, чи включати в межі луцького парку в районі вулиць Конякіна-Гордіюк земельну ділянку, на яку претендує Луцький інститут розвитку людини, викликало суперечку між депутатами міськради.

«Баталії» розгорілися під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою у середу, 21 січня.

Йдеться про земельну ділянку, на яку претендує Луцький інститут розвитку людини. Її загальна площа – 1,29 гектара. Там навчальний заклад хоче збудувати гуртожиток для студентів.

Під час сесії міськради 24 грудня представники інституту хотіли продовжити договір оренди ділянки, який уклав у 2009 році університет «Україна», до якого тоді належав ЛІРОЛ.

Однак 24 грудня у продовженні договору відмовили.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІЛЯНКУ

Вже під час засідання комісії 21 січня Богдан Шиба відзначив, що у 2010 році Луцька міська рада нібито скасувала рішення про оренду цієї ділянки для ЛІРОЛ через подання прокуратури.

Також він зауважив, що договір оренди земельної ділянки закінчився 11 листопада 2014, а тому зараз землю варто включити до парку, щоб збільшити «зелену» зону. Саме про встановлення меж парку, які включають цю ділянку, проект Шиби поданий на чергову сесію міськради.

Однак позицію депутата не підтримали під час засідання. Так, голова комісії Олександр Семенюк відзначив, що насправді є підстави продовжити договір оренди ділянки із Луцьким інститутом розвитку людини, а тому наразі включати її в межі парку не можна.

Тому він та ще троє членів комісії (Віктор Ящук, Микола Яручик, Сергій Волик) не підтримали проект рішення щодо включення ділянки в межі парку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Семенюк так і далі працювати
Відповісти
претендує на реальну ділянку....
Відповісти
Ділянку лишити за парком, це одна зелена зона на 40 кварталі де можна і футбол поргати та шашлики посмажити. А краще зробити гормадські обговорення на рахунок даної земельної ділянки. А Семенюк піариться і хоще куш взяти бо депутатом не дового ще бути тільки до нових виборів.
Відповісти
Ага, поригати
Відповісти
Я так розумію,що поява величезної кількості новин про "турботу" Шиби про людей-це підтримка "Волиньпостом" (Пащенком)його кандитатури?
Відповісти
Не в Шибі справа. ЛІРоЛ не сьогодні - завтра закриють,а ділянку роздерибанять між своїми або побудують будинок, у яфкому здаватимуть квартири. З цього можна ще ой як довго жити. Який гуртожиток? Для кого? Зайдіть на Лазо (чи чорт зна, як воно тепер зветься)і знайдіть там реальних іногородніх студентів.
Відповісти
Яка земеляна ділянка для студентів!!??Є СНУ є Політех дайте цим університетам нехай побудують гуртожитки.А для приватного інституту який ніде не існує крім як на папері і чи взагалі існуватиме надавати земельну ділянку яка коштує близько мільйона доларів це вже безглуздя.Надайте забудовникам безкоштовна за умови будуванні припустим 50 квартир для учасників АТО
Відповісти
Порядок там треба навести. Не знаю як там зараз, але раніше там валялися тільки шприці наркоманські і презервативи використані. Там страшно було ходити. Або зробити нормальний облаштований парк або гуртожитки для державних університетів. Там недалеко корпус Політеха
Відповісти
Карпюк просто хоче вкрасти землю. Він нічого не заробляє (дивись що в депутатській декларації) а отже і будувати не буде. Обіцяну зарплату працівникам какадемії не платить. А жити на широку ногу треба ж за щось.
Відповісти
Останні новини
Парк чи гуртожиток: у Луцьку – «війна» за земельну ділянку
21 січень, 2015, 18:26