З Волині до Польщі підприємець намагався незаконно вивезти мільйон гривень

З Волині до Польщі підприємець намагався незаконно вивезти мільйон гривень
Незадекларовану валюту у підприємливого жителя Дніпропетровської області під час переміщення смугою руху «зелений коридор» через митний пост «Устилуг» митники виявили під час процедури контролю.

Загалом в окремому відділенні барсетки, що закривалось на блискавку, громадянин перевозив 56 850 євро, 14 450 гривень України, 131 долар США і 1 300 польських злотих, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС України у Волинській області.

Відповідно до вимог Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України, громадянин не мав права вивозити за кордон таку кількість валютних цінностей, обравши спрощену смугу здійснення митного контролю.

Зокрема, таким способом громадянин спробував перемістити через митний кордон України 48 050 євро, не заявивши за встановленою формою точних та достовірних відомостей про наявні у нього валютні цінності.

Відповідно до курсу іноземних валют Національного Банку України, встановленого на день переміщення, сума виявлених коштів становить 879 490,24 грн.

А факт недотримання громадянином порядку переміщення готівки через митний кордон України зафіксували працівники митного пост «Устилуг».

До слова, інформацію щодо ймовірного незаконного переміщення валютних цінностей через українсько-польський кордон волинські митники отримали від співробітників Управління СБУ у Волинській області.

Наразі за цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Остаточне рішення у цій справі винесе Любомльський районний суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маразм, яке кому діло???? Офшорами не пахне-і вже ок., хай відношення до людей там змінять, попридумували там собі...,до людей як до собак, особливо поляки.........
Відповісти
Останні новини
З Волині до Польщі підприємець намагався незаконно вивезти мільйон гривень
22 січень, 2015, 09:47