На Волині оштрафували два великі ринки

На Волині оштрафували два великі ринки
Керівники ринків у Нововолинську та Володимирі-Волинському порушували антимонопольне законодавство, за що отримали штрафи.

Про це під час прес-конференції 30 травня повідомив голова Волинського територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало.

Він розповів: адміністрації госпрозрахункових ринків у Нововолинську та Володимирі-Волинському у 2010 році користувалися своїм монопольним становищем – надаючи місця для торгівлі вони встановлювали економічно необґрунтовані ціни на комплексні послуги ринків.

Однак з урахуванням визнання та припинення у 2011 році порушень на ринки накладені штрафи розміром у 10 тисяч гривень кожному.

За словами заступника начальника відділу досліджень і розслідувань Альони Цибульської, найпоширеніше порушення – подвійне відшкодування витрат на електроенергію.

«Договори, які укладаються з орендарями на малі архітектурні форми передбачають відшкодування кожним із підприємців витрат на електроенергію згідно показів лічильника, який є у кожному МАФі. Але ринки включали цю складову витрат у калькуляцію до розрахунків орендної плати. Виходить, що і за рахунок орендної плати витрати на електроенергію відшкодовуються, і орендарі щомісяця за показами лічильників відшкодовували ринкам ці витрати», – пояснила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АМКУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.