Екс-директор держпідприємства на Волині «паралізував» його роботу і хоче повернутися

Екс-директор держпідприємства на Волині «паралізував» його роботу і хоче повернутися
Екс-керівник державного підприємства «мисливське господарство «Звірівське» Андрій Шпорук не віддає нинішньому керівництву ключі від приміщень, статут та іншу документацію.

Через це підприємство не може нормально проводити господарську діяльність. Про це повідомив ВолиньPost начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик.

За його словами, наразі у Ківерцівському районному суді розглядається позов Шпорука щодо його нібито незаконного звільнення.

«Якби не було зауважень до роботи попереднього директора, не було б ініціації звільнення. Попередній керівник допускав у роботі порушення, неправильно відчужувалися земельні ділянки, неправильно звільнялися працівники, єгері, про що є рішення судів. Вони поновлювалися на роботі», - прокоментував звільнення Шпорука у листопаді 2014 року Василь Мазурик.

За його словами, коли це відбувалося, Шпорук та головний бухгалтер підприємства фактично забрали ключі та основну документацію.

«Коли віщувалася передача, колишній керівник та головний бухгалтер не зробили необхідних дій, які мали б робити… при передачі ми виявили ще й інші порушення… на сьогоднішній день ми не можемо знайти статуту підприємства, попереднє керівництво його не передало. Відповідно ми не можемо здійснювати господарську діяльність, відкривати рахунки, рахунок заблокований за борги. Взяті кредити. Вони невідомо на що потрачені, ми не можемо це документально перевірити», - відзначив начальник управління.

Він нагадав, як працівникам «Звірівського» та найнятим слюсарям доводилося ламати замки та сейф у приміщеннях.

«Немає книги наказів. Нам не передали жодного ключа. Ми змушені були в присутності працівників правоохоронних органів ламати замки, змінювати замки, щоб ми могли відкрити двері. Причому двері були закриті, коли увімкнені всі електроприлади. Ми змушені були відкривати сейф у присутності правоохоронців, наймати для цього людей, які уповноважені на це», - розповідає посадовець.

За його словами, через відсутність чинного рахунку у січні 2014 року ДП «МГ «Звірівське» також не отримає бюджетне фінансування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-директор держпідприємства на Волині «паралізував» його роботу і хоче повернутися
22 січень, 2015, 13:58