Лікарню, яку мали закривати, вирішили залишити

Лікарню, яку мали закривати, вирішили залишити
У селі Самари Ратнівського району постане номерна лікарня на 15 ліжок з денним стаціонаром та постійним чергуванням автомобіля «швидкої допомоги».

Про це стало відомо 30 травня під час зустрічі голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з мешканцями Самарівської територіальної громади, повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, дільничну лікарню села Самари Ратнівського району, яка не пройшла акредитаційну комісію управління охорони здоров’я облдержадміністрації, планували реорганізувати в рамках оптимізації інфраструктури надання медичних послуг. Однак громада цього села висловлювала протест проти таких реформ.

Коли приймали це рішення, йдеться у повідомленні, врахували, що в зоні обслуговування Самарівської лікарні – понад 12 тисяч осіб, котрі проживають у віддалених хуторах та невеличких поселеннях з порівняно низьким розвитком інфраструктури. Взяли до уваги й те, що віддаль між селами та лікарнею – до 30 км, а до центральної районної лікарні у Ратному – 60 км.

Влада обіцяє якість медичних послуг в Самарах посилити новітнім обладнанням та кадрово – до штату мають ввести додатково дві посади лікарів.

Зі свого боку, місцева громада зобов’язалась надати новим спеціалістам житло та допомагати лікарні продуктами харчування для хворих, що будуть там обслуговуватись.

Додаткові бюджетні витрати на утримання лікарні становитимуть близько 300 тисяч гривень в рік, без врахування придбання обладнання та автомобіля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уважно роміщуйте інформацію!
Не номенклатурна, а номерна!!!
Уважно сайт ОДА прочитайте!
Відповісти
Дякую. Виправили. Але все ж спершу неуважними були автори повідомлення із прес-служби, які написали "номенклатурна", а потім виправили. Однак не наголосили на цьому.
Відповісти
Останні новини
Піймали торговців спиртом
30 травень, 2012, 17:43
Лікарню, яку мали закривати, вирішили залишити
30 травень, 2012, 17:41