Нововолинськ торік перевиконав бюджет

Нововолинськ торік перевиконав бюджет
Виконавчий комітет Нововолинської міської ради обговорив плануванню головного фінансового документа 2015 року.

Чергове засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради відбулося 22 січня. Розглянуто 39 питань, що стосувалися життєдіяльності міста.

Головними питаннями із винесених на засідання виконавчого комітету ради були бюджетні.

Спершу начальник фінансового управління Галина Борочук підсумувала попередній фінансовий рік, зазначивши, що обсяг бюджету Нововолинська у 2014-му склав 235, 2 мільйона гривень.

«Виконання бюджету забезпечено на 100,6% затверджених річних бюджетних призначень. Надходження власних та закріплених доходів склали 48,3 млн грн., додатково отримано 308,6 тис.грн.», — зазначила Галина Борочук.

Як показує моніторинг виконання місцевих бюджетів у динаміці, Нововолинськ серед міст області займає третю позицію.

У Луцьку перевищення складає 0,7, у Ковелі понад 5, Володимирі-Волинському – 43,8 %.

Міський голова Віктор Сапожніков зізнався – навіть і не сподівався, що вдасться завершити фінансовий рік із таким результатом. Адже місту вдалося виконати не лише заплановане, а й здійснити ряд додаткових виплат.

Скажімо, наприкінці 2014–го медикам та вчителям місто відшкодувало індексацію, а освітяни ще й отримали 10 відсотків надбавок.

Що стосується формування кошторису на 2015 рік, то принципи розподілу коштів, дохідна і видаткова частини бюджету у зв’язку із законодавчими змінами, що прийняті на загальнозначному рівні, різняться у порівнянні з попередніми роками.

2015-й, прогнозують, буде економічно важким роком. Великі зобов’язання із фінансування бюджетних установ покладено на органи місцевого самоврядування.

При тому, що після перерозподілу міжбюджетних надходжень бюджет розвитку міста скорочується від 11-12 мільйонів гривень до 3,6.

«Я вважаю це непрофесіоналізмом Міністерства фінансів. Скажімо, по ФСТ «Україна». Майже 300 тисяч фінансування йшло з області попереднього року, понад 300 дітей займаються там спортом. Минув місяць нового бюджетного року, а фінансування жодного, виявляється раптом, не закладено. Раптово перестають фінансувати шахти – ні на закриття, ні на дотації. Вважаю, що це абсолютний непрофесіоналізм. Нема ніяких резервів. Дітей ми викинути не можемо. Ми остання інстанція – займаємося шахтами, мобілізацією, усім займаємося. Тому звертаюся до головних розпорядників коштів виходити з того, що запланували, бо дофінанасування ніякого не передбачено»,— зазначив Віктор Сапожніков.

З першого січня зростає вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, - про це поінформував начальник управління освіти Микола Остапюк.

40 відсотків фінансуватимуть із міського бюджету, 60 – із гаманців батьків. Відтак, вартість харчування дошкільнят зросла із 6 гривень 50 копійок до 10 гривень.

Також відмінили пільги чорнобильцями. Натомість безкоштовно обідатимуть діти-переселенці зі Сходу та ті, чиї батьки загинули у зоні АТО.

Також члени виконкому розглянули низку питань, які стосувалися життєдіяльності міста, з усіх них були прийняті відповідні рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.