Аpple заборонила продавати свою продукцію в анексованому Криму

Аpple заборонила продавати свою продукцію в анексованому Криму
Американська Apple розіслала своїм партнерам лист, в якому просить їх підписати повідомлення про припинення роботи в Криму з 1 лютого 2015 відповідно до нових санкцій щодо півострова.

Про це розповів РБК провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін, - повідомляє Insider.

З цього моменту партнери компанії не можуть продавати продукцію Apple в Криму та надавати послуги, що стосуються цієї продукції.

Аналітик виклав копію листа в своєму Twitter. За словами Муртазіна, в Криму є магазини, які продають техніку Apple, - компанії з Краснодара і Ростова-на-Дону. Справжність листа підтвердив представник одного з російських ритейлерів. У тексті листа Apple посилається на розділ "Зобов'язання щодо експорту" угоди з дилером.

"З 1 лютого 2015 відповідно до нових санкцій щодо автономної Республіки Крим, прийнятих урядом США 19 грудня 2014, ви зобов'язуєтеся не здійснювати продаж продукції Apple і не надавати послуги щодо продукції Apple на півострові", - йдеться в листі. Компанія просить підписати одну копію угоди і відправити її в російський офіс.

Минулого тижня один з розробників Apple, що знаходиться в Криму, опублікував лист, в якому компанія повідомляє його про припинення співпраці. Apple заблокувала доступ до порталу для розробників developer.apple.com, зажадала припинити використовувати власне програмне забезпечення і знищити всі матеріали, які використовувалися в роботі.

Apple не перша компанія, яка змушена припинити роботу в Криму через ембарго, яке президент США Барак Обама ввів щодо півострова. 16 січня американська компанія Valve Corporation заблокувала в Криму інтернет-сервіс з продажу комп'ютерних ігор Steam.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аpple заборонила продавати свою продукцію в анексованому Криму
22 січень, 2015, 18:30