У День Собороності майданівцю та родині бійця АТО з Волині вручили ордени. ФОТО

У День Собороності майданівцю та родині бійця АТО з Волині вручили ордени. ФОТО
Президент України нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня учасника Революції гідності Артема Запотоцького та орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно молодшого сержанта Володимира Якобчука.

Нагороди вручили Запотоцькому та родині Якобчука під час урочистостей з нагоди Дня Соборності України, що відбулися у обласному муздрамтеатрі.

Нагадаємо, Артема Запотоцького поранили на Майдані 20 лютого 2014 року зі снайперської гвинтівки - куля потрапила в грудну клітку, пошкодивши грудний відділ хребта. Незважаючи на те, що поки Запотоцький пересувається лише на інвалідному візку, рідні твердо впевнені - Артем обов'язково стане на ноги.

20 лютого, в розпал стрільби на Майдані, Артем саме перебував на Інститутській вулиці: «Я йшов по містку від Нацбанку до Майдану. Але не дійшов - відчув сильний поштовх в спину, і відразу віднялися ноги», - розповів він.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО АРТЕМА ЗАПОТОЦЬКОГО

Володимир Якобчук служив у 80-й окремій повітряно-десантній бригаді (80-й аеромобільний полк). Із 2010 року був на контрактній службі, зокрема, й у миротворчих військах ООН. Він загинув у червні 2014 року.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВОЛОДИМИРА ЯКОБЧУКА

Під час вручення відзнак глядачі стоячи вшанували героїв оплесками.

Також під час урочистостей Володимр Гунчик і голова облради Валентин Вітер бажали волинянам єдності, миру та наполегливості у розбудові України.

Колектив Волинського обласного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка підготував для гостей музично-театральне дійство на тему Дня Соборності. Актори зіграли театральні сценки на тему Акту злуки 22 січня 1919 року, а також під акомпонемент оркестру театру виконали музичні композиції на слова українських авторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч сьогодні могли б концертів не робити.....в Донецьку знову постраждали цивільні, а нашим все концерт і галіні воплі послухати. Позорище. Минулого року вривались день соборності зірвали, а тепер танці-пляски на крові то норма
Відповісти
Гунчик-побігунчик це генебне явище у волинській історії. Сьогодні дає майданівцю орден, а в той час ненавидить усі майданівські середовища. Лицемірство від людини, яка ніколи на майдані не була, в якої сини переховуються від АТО і яка крім дерибану, ніякої користі для Волині не несе.
Відповісти
Останні новини
У День Собороності майданівцю та родині бійця АТО з Волині вручили ордени. ФОТО
22 січень, 2015, 17:38