ЛПЕ боргує лучанам зарплату, проте оновлює підприємство

ЛПЕ боргує лучанам зарплату, проте оновлює підприємство
Луцьке підприємство електротранспорту в 2014 році поповнилося «беушними» тролейбусами та оновило систему управління.

Про це розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Тимощук під час засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 22 січня.

За його словами, з міського бюджету до статутного фонду підприємства у 2014 році надійшов 1 мільйон 200 тисяч гривень, які витратили на придбання польських тролейбусів, придбання шин до тролейбусів та на придбання програмного забезпечення для того, щоб модернізувати систему управління на підприємстві.

Анатолій Тимощук зазначив, що минулого року ЛПЕ придбало дев'ять тролейбусів на суму 944 тисячі 450 гривень.

«Придбані тролейбуси поставлені на лінію. Один ще не розмитнений. Гроші, які прийшли в статутний фонд (913 тисяч 329 гривень), уже повернулися із виручки від тролейбусів, що є на лінії, та використані на виплату заробітної плати працівникам. Ці кошти підприємство не проїло, а використало з користю», - наголосив Анатолій Тимощук.

«В цю цифру входить придбання тролейбусів у Польщі, купівля польської валюти. Її конвертація та проплата Люблінському ЛПЕ, доставка, розмитнення та всі супутні дрібні витрати, які пішли на розмитнення тролейбусів (купівля сертифікації). Відрядження директора також сюди входять. Можу сказати, що у відрядження я виїжджав о третій годині ночі і приїжджав о третій ночі. Це одна доба», - зазначив директор ЛПЕ.

Також підприємство, за словами Тимощука, придбало програмне забезпечення бухгалтерії 1С восьмої версії за 112 тисяч 170 гривень, відповідний сервер за 29 тисяч гривень, шини до транспортних агрегатів на суму 600 тисяч 270 гривень, трансформатор на підстанцію за 29 тисяч 900 гривень для того, щоб реконструювати опалення та інфрачервоні обігрівачі, які дозволили повністю замінити весь газ, та обігрівати приміщення за 60 тисяч 500 гривень.

Так, підприємство у 2014 році здійснило купівлю на суму 1 мільйон 818 тисяч гривень. В статутний фонд ЛПЕ надійшов 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Зрештою, члени комісії питання щодо внесення змін до статуту КП «Луцьке підприємство електротранстворту» підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛПЕ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЛПЕ боргує лучанам зарплату, проте оновлює підприємство
22 січень, 2015, 17:35