Висновки ОБСЄ про розстріл зупинки у Донецьку: 8 загиблих, 13 поранених

Висновки ОБСЄ про розстріл зупинки у Донецьку: 8 загиблих, 13 поранених
8 пасажирів тролейбуса в Донецьку загинули й 13 були важко поранені 22 січня внаслідок обстрілу з північно-західного напрямку, найімовірніше, з міномета чи іншої артилерійської зброї.

Такі висновки опублікувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті за результатами огляду місця трагедії й спілкування з медиками в Донецьку, - повідомляє "Українська правда".

На місці події спостерігачі ОБСЄ бачили 7 загиблих, але пізніше в міському морзі їм сказали, що до них надійшло 8 тіл, пов'язаних із інцидентом на вулиці Купріна.

"СММ спостерігала два кратери. Один із них, розташований на 8 метрів північно-східніше тролейбуса, має глибину 5 сантиметрів і діаметр 1,5 метри. Другий, за 150 метрів на південний схід від тролейбуса, має глибину 15 сантиметрів і діаметр 1,8 метра", - ідеться у звіті місії.

"Об 11:00 СММ провела аналіз обох кратерів, і визначили, що влучення, які утворили два кратери, були здійснені з північно-західного напрямку. СММ також установлено, що використовувалися, швидше за все, або міномети, або артилерійські гармати", - підсумували спостерігачі

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.